Lefkoşa’da şiddetli yağış dolayısıyla, Ortaköy'de Levent Koleji önlerinde su taşkını oluştuğundan Ortaköy Lemar ışıklarından Lefkoşa Devlet Hastanesi yönünde yol trafik akışına kapandı
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada, ulaşımın Ortaköy, Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi (Lemar Yolu) üzerinden sağlandığı belirtilerek, bu yolu kullanacak sürücülerin dikkatli olması uyarısı yapıldı.

ORTAKÖY LEMAR IŞIKLARI İLE HASTANE ÇEMBERİ ARASINDAKİ YOL ÇİFT YÖNLÜ OLARAK TRAFİK AKIŞINA KAPATILDI
Lefkoşa’da şiddetli yağış Ortaköy ve Gönyeli bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor.
Polis Basın Subaylığı, Ortaköy Lemar ışıkları ile Hastane çemberi arasında kalan yolun su taşkını nedeniyle çift yönlü olarak trafik akışına kapatıldığını duyurdu.

GÖNYELİ’DE EVLERİ SU BASTI… BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
AŞIRI YAĞIŞLAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Gönyeli’de aşırı yağışlar ve derenin yönünün değişmesi nedeniyle su baskınları yaşanıyor. 
Ülkeyi etkisi altına alan yağışlı hava, hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağışlara, derenin taşması da eklenince, bazı bölgelerde evleri su bastı. 
Lefkoşa ve Gönyeli’de bazı yollar trafiğe kapandı, araçlar yolda kaldı, kazalar meydana geldi. 
Lefkoşa’da Ortaköy bölgesindeki trafik ışıklarıyla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi çemberi arasındaki yol su taşkını nedeniyle çift yönlü olarak trafik akışına kapatıldı.
Öte yandan Karayolları Dairesi de bir açıklama yayınlayarak, Meteoroloji Dairesinden alınan bilgilere göre bölgede devam eden yağışların kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden anayollarda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm sürücülerin dikkatli ve yavaş seyretmeleri gerektiği uyarısında bulundu. 

POLİS KAPANAN YOLLARI DUYURDU, SÜRÜCÜLERİ GEREKMEDİKÇE TRAFİĞE  ÇIKMAMALARI KONUSUNDA UYARDI
Lefkoşa’da şiddetli yağış ve su baskınları nedeniyle Ortaköy ve Gönyeli bölgesindeki bazı yollar kapandı. Polis, trafik sıkışıklığının daha fazla oluşmaması adına sürücüleri gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.
Öte yandan su basan bazı evlere ve yolda kalan araçlara Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekipleri tarafından müdahale edildi.
Lefkoşa bölgesinde oluşan su baskınları nedeniyle trafik akışına kapatılan güzergahlarla ilgili Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklama şöyle:
“Ortaköy Lemar Işıkları ile Hastane Çemberi arasındaki yol, çift yönlü olarak trafik akışına kapatılmıştır. 
Ortaköy Hastane Çemberinden Gönyeli Belediye Bulvarına bağlanan (Etik ve Başkent Hastanesi yolu)  yol trafik  akışına kapatılmıştır.  
Gönyeli Belediye Bulvarı; Mirage Restoran ile Çağaloğlu Petrol Trafik Işıkları arasındaki güzergah trafik akışına kapatılmıştır.   
Hastane çemberinden Göçmenköy itikametine giden yol (Lefkoşa Acil Durum Hastanesi önü) trafik akışına kapatılmıştır.  
Gönyeli Çemberi ile Devlet Hastanesi yönüne giden güzergah trafik akışına kapalı bulunmaktadır. 
Su baskınları ve kapanan yollar nedeniyle oluşan trafik sıkışıklığının daha fazla oluşmaması adına sürücülerin gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları önemle rica olunur.”

LEFKOŞA DR. BURHAN NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ BODRUMUNDA SU BASKINI
Ülkeyi etkisi altına alan aşırı yağışlar, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin bodrum katında su baskınına yol açtı. 
Hastane Başhekimi Adil Özyılkan, TAK’a yaptığı açıklamada, binanın bodrum katına yağmur sularının girdiğini ancak ekiplerin müdahalesiyle sorunun giderildiğini belirtti. 
Binanın normal seviyenin altında olduğunu, pompa sisteminin aşırı yağışlar karşısında etkisiz kaldığını söyleyen Özyılkan, bodrum katına su girdiğini kaydetti. 
Sivil Savunma ekiplerinin de yer aldığı ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede sıkıntının giderildiğini söyleyen Özyılkan, suyun tahliye edildiğini ifade etti. 
Özyılkan, suyun tahliyesinin ardından temizlik çalışmalarının başlatıldığını belirtti. 

SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI BAŞKANLIĞI: “EKİPLERİMİZ AŞIRI YAĞIŞLAR NEDENİYLE MEYDANA GELEN OLAYLARA MÜDAHALE EDİYOR”
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın bugün sabah saatlerinde ülke genelinde başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle teyakkuz durumuna geçtiği ve ülke genelinde gelen ihbarlar doğrultusunda kurtarma çalışmaları başlattığı bildirildi. 
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber ederek, ülkenin tüm bölgelerinde kurtarma çalışmalarına başlamış olup,  aşırı yağışlar nedeniyle su baskınları yaşanan ev, işyeri ve trafikte mahsur kalan vatandaşlar için ekipler oluşturarak kurtarma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.” denildi. 
İzinlerin iptal edilerek tüm personelin göreve çağrıldığı kaydedilen açıklamada, ülke çapında yapılan çalışmalara aralıksız olarak devam edileceği belirtildi. 
Açıklamada, vatandaşların acil durumlar dışında trafiğe çıkmamaları önerilerek, yaşanabilecek olumsuzluklar için ALO 101 Acil Hattı ve 600 01 01 numaralı telefonlara başvurabileceği kaydedildi. 

GEÇİTKÖY VİRAJLARJNDA TOPRAK KAYMASI
Çamlıbel - Geçitköy Anayolu üzerinde (Geçitköy Virajları) meydana gelen toprak kayması sonucu trafiğin kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.
Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, yağmur nedeniyle yola akan toprak ve taşların dozer yardımıyla temizlendiği kaydedildi.  Açıklmada, bu güzergahı kullanacak sürücülerin yavaş ve dikkatli seyretmeleri uyarısı yapıldı.

ORTAKÖY-HASTANE ARASI HARİÇ TÜM YOLLAR AÇIK
Öte yandan, su baskınları nedeniyle Lefkoşa Bölgesinde trafik akışına kapanan yolların, Ortaköy Lemar ışıkları ile Hastane çemberi arasında kalan güzergah hariç, trafiğe yeniden açıldığı belirtildi.

Editör: Mehmet Kasimoglu