BESİM: “UZLAŞI KÜLTÜRÜ İÇİNDE SAĞLIK ALANINDA GEREKLİ ÖNEMLERİ ALMALIYIZ"
“TASARRUF KÜLTÜRÜNÜN OLUŞMASINI SAĞLAYACAK VE ÖRNEK OLUŞTURACAK EN ÖNEMLİ KESİM, BİZ SAĞLIKÇILARIZ”

Sağlık Bakanı Filiz Besim, içinde bulunulan ekonomik krizin, belki de en çok sağlık sektörünü etkileyeceğine işaret ederek sağlık alanındaki önlemlerin uzlaşı kültürü içinde alınması gerektiğini belirtti.
Besim, sağlıkçıların, tasarruf kültürünün oluşmasını sağlayacak ve örnek oluşturacak en önemli kesim olduğunu da ifade etti.
Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, olağanüstü günlerden geçildiğine, kritik bir süreç yaşandığına işaret ederek “Bu süreci en az zararla atlatmak bağlamında hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz Kıbrıslı Türk halkı olarak ve en önemlisi de sağlık çalışanları olarak, ekonomik krizler gibi krizlerle ve doğal afetlerle mücadeleye her zaman hazırlıklıyız. Buna hazırlıklı olmak doğamızda vardır. Tarihimiz, sağlıkçılarımızın zor günlerdeki başarı öyküleriyle dopdoludur” ifadelerini kullandı.
Sağlıkçıların, toplumun en fazla mağdur olduğu, en kırılgan durumlarda fedakârca görev yapmayı büyük sorumlulukla yaşam biçimine dönüştürmüş yaratıcı, üretken ve çalışkan bir ekolün mensupları olduğunu kaydeden Besim, bu fedakârlığın sürekliliği ve kesin başarısının, doktorundan hemşiresine kadar tüm çalışanların huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamında, gelecek kaygısı duymadan hizmet verebilmesine bağlı olduğunu ifade etti.
Besim, hastaların ve sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissedeceği, donanımlı, karşılıklı saygı ve güvenin en üst düzeyde olduğu bir çalışma ortamı oluşturmakla mükellef olduklarını kaydederek, içinde bulunulan ekonomik krizin, belki de en çok sağlık sektörünü etkileyeceğine işaret etti.

“İSRAF KÜLTÜRÜNDEN UZAKLAŞMALIYIZ”
Sağlık Bakanı Besim, tıbbi cihaz, sarf, ilaç ve aşı konusunda dış piyasaya bağımlı olduklarını, bu krizi en az zararla atlatmak ve içinde bulunulan durumu fırsata dönüştürerek insan kaynaklarını, ilaç ve diğer tıbbi cihaz olanaklarını en verimli şekilde kullanıp israf kültüründen uzaklaşmak zorunda olduklarını vurguladı.
“Unutmayalım ki boşa harcanacak her kutu ilaç, gerekli olmayan her fazladan tıbbi tetkik, içinde bulunduğumuz ekonomik krizi daha da derinleştirecektir. Bu nedenledir ki, sağlık çalışanlarının, ama en önemlisi de hastalarımızın bu süreçte mağdur olmaması için uzlaşı kültürü içerisinde sağlık alanında gerekli önemlerin alınması gerekmektedir” diyen Besim, tasarruf kültürünün oluşmasını sağlayacak ve örnek oluşturacak en önemli kesimin sağlıkçılar olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanı Filiz Besim, bayramların, Kıbrıslı Türkler için birlik ve beraberliğin, sevgi, saygı ve özellikle de vefa duygularının ortak bir duyguya dönüştüğü ve en üst düzeyde yaşandığı özel günler olduğunu, bayram ritüellerinin, yüzyıllardır süregelen gelenek olduğunu da belirterek, halkın bayramını kutladı; sağlık çalışanlarına ve tüm emekçilere kolaylıklar ve esenlikler diledi.

----------------------------------------------------------------------------------------------

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN, HALKIN BAYRAMINI KUTLADI, BİRLİK OLMA TEMENNİSİNDE BULUNDU
“KUCAKLAŞMAMIZI, BİRLİK OLMAMIZI SAĞLAYAN DUYGULARIN TÜM YÜREKLERE HAKİM OLMASINI TEMENNİ EDERİM”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bayram mesajında birlik olma temennisinde bulundu.
Hüseyin Özgürgün, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kucaklaşmamızı, birlik olmamızı sağlayan duyguların tüm yüreklere hakim olmasını temenni ederim” dedi.
Bayramların, mutlulukların paylaşıldığı, toplumun kucaklaştığı, kardeşlik ve dostluk duygularının güçlendiği, dargınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına aracılık eden günler olduğunu ifade eden Özgürgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında vesile olan bu güzel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hep birlikte yaşamalı, yaşatmalı, canlı tutmalıyız. Bayramlarda yaşanan bu güzelliklerin yaşamımızın her alanında var olması birlik ve beraberliğimize yansıması en büyük dileğimdir.”
Özgürgün, mesajında halkın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

-------------------------------------------------------------

UBP’DE BAYRAMLAŞMA YARIN 10.00-11.00’DE
Öte yandan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, Kurban Bayramı’nın birinci günü olan yarın Dereboyu’ndaki Genel Merkez’de 10.00-11.00 arası partililerle bayramlaşacağı belirtildi.

-------------------------------------------------------------

DP’DE BAYRAMLAŞMA YARIN SAAT 10.00’DA
Demokrat Parti’de (DP), Kurban Bayramı bayramlaşması, bayramın birinci günü olan yarın gerçekleştirilecek.
DP’den yapılan açıklamada, saat 10.00’da Köşklüçiftlik’te Server Somuncuoğlu Sokak’taki DP Lefkoşa İlçe Merkez Binası’nda yer alacak bayramlaşma resepsiyonuna tüm halkın davetli olduğu belirtildi.

-------------------------------------------------------------

YDP GENEL BAŞKANI ARIKLI, HALKIN BAYRAMI’NI KUTLADI
Yeniden Doğuş Partisi(YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, halkın Kurban Bayramı’nı kutladı.
Erhan Arıklı yayımladığı mesajda, “İslam dünyasının en anlamlı ve en güzel günlerinden biri olan mübarek Kurban Bayramı’nın halkımıza ve Türk- İslam alemine mutluluk huzur ve barış getirmesini diliyor, halkımızın mübarek bayramını kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

-------------------------------------------------------------

KTSO BAYRAM MESAJI
“EKONOMİK OLARAK ZOR ZAMANLARDAN GEÇTİĞİMİZ BU GÜNLERDE, AİLE VE SEVDİKLERİMİZLE DAHA FAZLA ZAMAN GEÇİRMEK VE DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ ÖNEMLİ”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Candan Avunduk, ekonomik olarak zor zamanlardan geçerken değerlere sahip çıkmak gerektiğini söyledi.
KTSO Başkanı Candan Avunduk, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “Ekonomik olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde, aile ve sevdiklerimizle daha fazla zaman geçirmek ve değerlerimize sahip çıkmamız önemlidir” dedi.
Bayramlarda yoksullara yardımı unutmamak gerektiğini ifade eden Avunduk, “Zorluklar, kenetlenerek ve beraberce hareket edildiğinde daha katlanabilir ve aşılabilir olacaktır. Hep birlikte daha fazla üreterek, daha fazla istihdam sağlayarak ve daha fazla ihracat yaparak, ülkemizi kalkındırmak ve
toplumsal refahı artırmamız gerekmektedir. Sanayi Odası, devletimizle, ülkemiz üreticisi ve ihracatçısıyla birlik içerisinde bu amaçlar doğrultusunda yorulmadan çalışmaya ve uğraşmaya hazırdır” dedi. 
Avunduk, mesajında, halkın ve İslam camiasının bayramını kutladı.

-------------------------------------------------------------

TKP-YG BAYRAM MESAJI YAYIMLADI
Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler, bayram mesajı yayımladı. Mesajda, ekonomideki gelişmelere yer verildi. 
TKP YG Başkanı Mehmet Çakıcı tarafından yayımlanan mesajda, toplumsal bağları oluşturan inanç temelli kültürel değerlerden biri olduğu belirtilen Kurban Bayramı’nı “Resmi para birimi olarak kullanılan Türk Lirası'ndaki hızlı değer kaybına bağlı olarak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle her şeyin iki katından fazla pahalandığı bir ortamda” karşıladıklarına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:
“Kurban Bayramı'nın birey insana öğretisi, paylaşımdır. Olanın olmayanla paylaşması kişiyi insan yapan hasletlerden biridir. Bu bağlamda günümüz dünyasında devletlerin temel özelliklerinden biri olması gereken sosyal devlet ilkesinin temelini oluşturmaktadır. 

“HÜKÜMETİN ÖNLEMLERİ SADECE SERMAYE SINIFINI KORUMAYA YÖNELİK… KRİZİN FATURASI DAR VE SABİT GELİRLİLERE KESİLDİ”
TL krizi karşısında hükümetin almayı hedeflediği önlemlerin, sadece sermaye sınıfını korumaya yönelik olduğu açıkça görülmüştür. Oysaki ekonomi bilimine göre, kriz ortamından çıkışın yolu, üretimi artıracak ve bununla birlikte dengeli tüketimi de koruyacak önlemler alınıp hayata geçirilmesi gerekirdi. Alım gücü yüzde 50 oranında azalan orta ve dar gelirli kitlelerin kaybettikleri alım gücünü yeniden sistematik şekilde kazanacaklarına dair güvence verilmeliydi. Asgari ücret ve hayat pahalılığı ödeneği krizden çıkıncaya kadar 2 ayda bir verilmeye başlanmalıydı.
Ancak 4'lü koalisyon hükümeti bunların tersini yaparak, sermaye sınıfını ve özellikle bankaları koruyan, fırsatçılara olanak sağlayan önlemler alarak krizin faturasını dar ve sabit gelirlilere kesmiştir. 
Her şeye karşın bayramın öngördüğü barışçıl duyguların tüm dünyaya yayılması dileklerimizle tüm halkımızın Kurban Bayramı'nı kutlarız.”

Editör: Mehmet Kasimoglu