Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, BRT’de katıldığı programda koronavirüs tedbirlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hala virüsü küçük gören ve sokağa çıkma yasağına rağmen sokakta olan insanların bulunduğuna dikkat çeken Bakan Sucuoğlu, önümüzdeki 2 haftanın kritik olduğunu belirtti.

Sucuoğlu, “bunu ne kadar kontrollü götürebilirsek o kadar az zararla atlatırız. Sorumsuzca devam edersek sonunun nereye varacağını kestiremeyiz” ifadelerini kullandı.

Tüm dünya gibi sağlık ve ekonomiyi göz önünde bulundurduklarında sağlığı tercih ettiklerini kaydeden Sucuoğlu, sağlığın yanında da ülkenin geleceği için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.
“Kimse mucize beklemesin. Hep birlikte bu ekonomiyi tekrar ayağa kaldıracağız” diyen Bakan Sucuoğlu, dünyada artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirtti ve hükümetin de yasal anlamdaki bütün imkanlarını ortaya koyarak elinden gelen bütün açılımı yapma hedefinde olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, ülkenin iki lokomotif sektörü olan turizm ve yükseköğretimin büyük yara aldığını, bu nedenle ciddi açılımlar yapılması gerektiğini belirterek, “unutmayın her düşüşün yeni çıkışı vardır. Belki de yeni bir vizyon çerçevesinde ekonomik sıçrayış sağlayacak bize. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Yaşadığımız sıkıntıyı yeni vizyon ve yeni atılımlarla kazanca çevirmeliyiz” dedi.

Çalışma bakanlığını ilgilendiren 9-10 maddelik bir açılım üzerinde çalışıldığını ifade eden Sucuoğlu, buna örnek olarak çalışan sektörler dışında kapalı olan işletmelerin ihtiyat sandığı ve sosyal sigorta ödemelerinin 3 ay süreyle kendileri tarafından karşılanması; Nisan ayından itibaren özel sektör çalışanlarına katkı gibi maddeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
Kaynak: BRTK

Editör: Mehmet Kasimoglu