TC İÇİŞLERİ BAKANI ALA ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANI MAİZİERE İLE TOPLANTI YAPTI

ALA: “HEDEF KİTLE, ARANAN ŞAHISLAR ARASINDA BULUNMAMAKTADIR. DİĞER ÜLKELERİN BİZE GÖNDERDİĞİ HEDEF ŞAHISLAR ARASINDA DA ŞU ANA KADARKİ TESPİTLERİMİZ, BULUNMAMAKTADIR”

“CENAZELERLE İLGİLİ PROSEDÜR TAMAMLANIYOR. MEVKİDAŞIMIZLA DA KONUŞTUK. TÜRKİYE NE LAZIMSA ONU YAPACAK”

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul’da Sultanahmet'teki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombaya ilişkin, “Hedef kitle, aranan şahıslar arasında bulunmamaktadır, diğer ülkelerin bize gönderdiği hedef şahıslar arasında da şu ana kadarki tespitlerimiz, bulunmamaktadır” dedi.

Bakan Ala, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İstanbul Valiliğinde, Sultanahmet'teki terör saldırısına ilişkin olarak bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapıldı.

“TÜRKİYE NE LAZIMSA ONU YAPACAK”

Bakan Ala, yaralılar ve cenazelere ilişkin soru üzerine, yaralıların yakınlarının bugün Türkiye'ye geleceğini belirterek, şunları söyledi:

"Cenazelerle ilgili prosedür tamamlanıyor. Mevkidaşımızla da konuştuk. Cenazelerle ilgili Türkiye Cumhuriyeti olarak biz her türlü vazifeyi yapacağız. Onlar bizim cenazelerimizdir. Almanya ile birlikte o acıyı derinden paylaşıyoruz. Terörist saldırılara ilişkin Sayın Bakan biraz önce belirtti. Türkiye'nin acısını paylaşıyor, Türkiye ile birlikte karşı duruyor teröre. Biz de cenazelere ilişkin taziyelerimizi sunduk ve acıyı aynı şekilde çok derinden paylaşıyoruz. Ne lazımsa onu Türkiye yapacaktır. Kendileri de burada dile getirdiler. İzin verirlerse kendilerine de söyledim. Almanya'ya hiç bırakmadan sadece iş birliği içerisinde her türlü imkanı kullanıp gereğini yapacağız."

Dün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendisi ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısının İstanbul'a geldiğini belirten Ala, hep birlikte ne gerekiyorsa yapıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Ala, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da İstanbul'a geldiğini anımsatarak, birlikte yaralıların ziyaret edileceğini, ne gerekiyorsa yapılıp onların istekleri doğrultusunda kararlar alınarak yerine getirileceğini dile getirdi.

"Canlı bombanın" geçen hafta Zeytinburnu'ndaki göç idaresine giderek parmak izinin alındığı hatırlatılarak, "istihbarat zafiyeti olduğu" iddialarına ilişkin görüşü sorulan Ala, "Bir hafta önce parmak izi ve kayıt olduğu, değerlendirmeniz doğrudur. Ancak hedef kitle, aranan şahıslar arasında bulunmamaktadır, diğer ülkelerin bize gönderdiği hedef şahıslar arasında da, şu ana kadarki tespitlerimiz, bulunmamaktadır" dedi.

Efkan Ala, terörle mücadele kapsamında operasyon ve tutuklamaların istihbarat çalışmalarının ürünü olarak gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Bundan sonra da daha sık bir iş birliği içerisinde bu meselelere ilişkin mücadele yürütülecektir" diye konuştu.

Editör: Mehmet Kasimoglu