UBP Milletvekili Hasan Taçoy, bütçe açığının büyüklüğüne işaret ederek, bu açığın nasıl kapatılacağı konusunda yapılan ve yapılması düşünülen çalışmaların ne olduğunu sordu, dış borçlanmanın ülke ekonomisi için daha da kötü şartlar doğurabileceğini söyledi.
Taçoy, devlet harcamalarının azaltılmasının önemli olduğunu, bütçe açıklarının kapanması için vergilerin mi yükseltileceğini, gelecek yılın “zam yılı” mı olacağını sorarak, ekonomi ve bütçe açıklarına yönelik değerlendirme ve önerilerde bulundu. 
Hasan Taçoy, ekonomide beklenen büyüme rakamının yüksek olduğuna da işaret ederek, bu rakamın hangi beklentiye göre ortaya çıktığını sordu. 
Tahkim kurullarının kurulmasının ekonominin durağanlığının da önüne geçeceğine inanç belirten Taçoy, diğer bazı yasaların ekonomi için bir an önce gündeme gelmesinin önemli olduğunu ifade etti. Hasan Taçoy, bankacılık sektörünün de tamamen bankacılık yapmasının sağlanması gerekliliğine işaret etti ve bazı çalışmaların tefecilik olduğunu söyledi. 
Taçoy, elektrikte yapılan çalışmaların ne olduğunu da sorarak, vatandaş için gerekli adımların atılması gerektiğini kaydetti ve elektrik için ayrı kurul kurulması gerekliliğine değindi. Devletin özele teşvik vermesi ve bu teşviklerin sektöre göre ayarlanması gerektiğine işaret eden Taçoy, tedbirler ve önlemlerin alınmasının devletin elinde olduğunu, ekonomiyi pozitif yönde etkileyecek adımların atılmasının da devlet elinde olduğun belirtti. Taçoy, bilişim yasalarının ekonominin gelişmesi açısından önem taşıdığını kaydetti. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu