Başbakan Ersin Tatar, ABD Beyaz Saray’dan “en cesur kadın” ödülü alan, Çocuk İstismarı Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan ve beraberindeki dernek yetkililerini kabul etti.
Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Saadet Özkan, kabulde yaptığı konuşmada, 44 ilde yapılanmış, 500 avukat ve 300 bin üyesi bulunan  bir dernek olduklarını, Dernek Genel Koordinatörlüğünün de Kıbrıslı Türk Çiğdem Çetin tarafından yapıldığını belirtti. Kuzey Kıbrıs’ta da bir temsilcilik için çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Özkan, KKTC’de çocuk adalet sistemi, çocukların korunması, anne ve baba ebeveyin eğitimleri içeren bir çalışmaları bulunduğunu söyledi.
 
BAŞBAKAN
Başbakan Ersin Tatar ise, nüfusu artan ülkelerde bir takım hadiselerle karşı karşıya kalınabileceğini, “toplumun kendisini bu noktalarda geliştirmesi, sahip çıkması, çocukların korunması yönünde toplum olarak duyarlılık gösterilmesi” gerektiğini ifade etti.
Çocuk istismarıyla mücadele veren derneklerin KKTC’de de bulunmasının önemli olduğunu söyleyen Tatar, Derneğin burada yapacağı çalışmalara katkı koymaya hazır olduklarını da ifade etti.
 
CEYLAN
Dernek Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise, Saadet öğretmenin görevli olduğu okulda “pedofili olduğu anlaşılan” okul müdürünün elinden 6 kız çocuğunu kurtarmasından sonra Beyaz Saray’dan, en cesur ikinci kadın ödülünü aldığını anlattı.
Ceylan, Türkiye’de aile içinde bile kendini güvenli bir ortamda hissetmeyen çocuklar bulunduğunu da kaydetti.

Editör: Mehmet Kasimoglu