Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi (TOCEK), her ilçede kadın sığınma evi oluşturulması gerektiğini belirtti. TDP Basın Bürosu aracılığıyla TDP TOCEK’ten yapılan açıklamada, araştırmalarda her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığının görüldüğü, buna rağmen devletin bu konuda çalışma yapmadığı iddia edildi. Açıklamada, Ev içi Şiddet Yasası’nın hayata geçirilmesi, devlet bünyesinde her ilçede sığınma evi açılması ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasası gereklerinden olan dairenin oluşturulması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar belirtildi:
“Devlet erkini elinde bulunduranların halen kadın şiddetini ve cinayetini önlemek adına bir önlem almadıklarını görmek aslında devlet olarak bu konuda ne kadar duyarsız kaldığımızı gözler önünde sermektedir. ‘Kıbrıs’ta böyle şeyler olmaz’ diyerek görmezden gelinen kadına yönelik şiddet ve cinayetler, konuşulmayan konular arasına konulmaya çalışılıyor.”

“SIĞINMA EVİ HAYATINDAN ENDİŞELENEN KADINLARLA DOLU”
Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde açılan sığınma evinin şiddet gören ve hayatı için endişelenen kadınlarla dolu olduğunu ve başvuruların devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Bu konuda devleti ve devlet erkine aday olan kişileri, bu konuyu ciddi bir şekilde ele almak için göreve davet ederiz” denildi. 
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu