Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) olarak ülkemizde ifade özgürlüğüne karşı yapılan saldırlar karşısında üyesi olduğu uluslararası örgütlere bilgilendirme yaptı. 

İşte Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Avrupa Gazeteciler Federasyonu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatına yazılan o yazı;
"Kıbrıs’ın kuzeyindeki devletin yasal olmadığı ve Türkiye’nin alt yönetimi olduğu bir televizyon kanalının hukuka aykırı bir şekilde Türkiye’deki bir kurum tarafından yayının durdurulmasıyla bir kez daha dünyaya ispatlanmıştır.
Anlaşılan, dünyanın basın özgürlüğü anlamında en geri kalmış ülkelerinin ilk sıralarında yer alan, birçok gazeteciyi ifade özgürlüğü nedeniyle hapse atan, birçok TV kanalını ve gazeteyi sırf muhalefet yaptıkları için kapatan ve basın özgürlüğünü ayaklar altına alan Türkiye’deki dikta rejim ve onun başındaki kişi olan Tayyip Erdoğan, bundan 2 yıl önce Kıbrıs’taki Afrika Gazetesi’nin linç edilmesi emrini verirken, şimdi de Kıbrıs’ta yayın yapan Diyalog TV’nin yayınlarını Erdoğan’ı eleştiren bir program yüzünden durdurmuş bulunuyor.
Dünyanın gözü önünde yaşanan bu diktatörlük karşısında başta Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı olmak üzere Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Avrupa Gazeteciler Federasyonu ve diğer örgütlerin en sert şekilde tepki koyma zamanı gelmiştir. Türkiye’deki meslektaşlarımız ve bizlerin tek isteği mesleğimizi hakkı ile özgür bir şekilde yapabilmektir. Adanın kuzeyindeki siyasi yapı tamamı ile Erdoğan’a biat konumunda olduğu için mutlak sizlerin yardımına ihtiyacımız bulunmaktadır. Gün dayanışma günüdür. Biz susmayacağız, siz de susmayınız.
Basın Emekçileri Sendikası 
Başkan
Ali Kişmir"
 

Editör: Mehmet Kasimoglu