Tel-Sen, Telefon ücretlerindeki indirim ile alakalı basın açıklaması yaptı.  

Yapılan açıklama aynen şöyle:
  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın önergesiyle Ekim ayında Bakanlar Kurulu tarafından alınan telefon görüşme ücretlerinde dakikası 40 kuruştan beş kuruşa yapılan indirim masum bir indirim değildir. 
“Amaç Çalışana Ödenecek Hayat Pahalılığını Manipüle Etmeye Yöneliktir…”
    Telefon göüşme ücretlerinde yapılan indirimin Türk Telekom ve GSM Operatörleine ödenecek maliyetlerin altına düşmesi oldukça düündürücüdür. Bugün Telekomünikasyon Dairesinin almış oldğu ücretin üzerine Maliye Bakanlığı yüzde 30’lara 40’lara varan fark ödeyerek mahsuplaşacaktır. Yıllık 60 milyon geliri olan Dairenin geliri 20 Milyon civarına düşecektir. Gelir Gider dengesinde muazzam bir anomalik oluşacaktır. Bu kabul edilebilen bir durum değildir. 
    Ülkenin ekonmik durumuna bakıldığında bu tip akıl almaz indirimlerin kamuoyuna neden niye ve niçin yapıldığının bır an evvel açıklanması gerekmektedir.
    Bakanın gerek yazı ile sorduğumuz sorularımıza gerek hukukçularımız vasıtasıyla başlattığımız girişimlere gerekse de basin yoluyla yaptığımız çağrılara sessiz kalması indirimler için söylenen “amaç çalışana ödenecek hayat pahalılığını manipüle etmektir” iddialarının doğru olduğunu göstermektedir.

Sessiz Kalan Bakan Tolga Atakan Ya Açıklamalı Ya da İstifa Etmelidir…
    Terlefon görüşmelerinde indirime giderek halka şrin gözükme kamuflesi altında kaz gelecek yerden tavuğu esirgememe kurnazlığı ile indirim yaratmak DPÖ verilerini etkilemek ve yıl sonu çalışan kesimin hayat pahalılığı ödeneğini asgari ücreti aşağıda tutacak manipülelere yeltenmek doğru bir yaklaşım değildir halka yapılacak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.Buna ön ayak olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan  beş ay önce yüzde yüz zam yaptığı telefon görüşmesi ücretlerini neden kırk kuruştan beş kuruşa düşürdüğünü, neden daireyi batma noktasına getirmek istediğini, neden maliyetlerin altına çekerek oluşan milyonlarca farkı maliyenin sırtına yüklediğini kamuoyuna açıklamalı iddia edildiği gibi bunun çalışana yıl sonu ödenecek hayat pahalılığı ödeneğine yönelik olup olmadığı konusunu aydınlatmalıdır.

Kaz Gelecek Yerden Tavuk Esirgememe Kurnazlığına Karşı Direneceğiz…
    Telefon görüşmelerinin dakikasının kırk kuruştan beş kuruşa indiren zihniyetin “kaz gelecek yerden tavuk esirgememe” kurnazlığı ile hareketi ülkemizde kapatılması zor derin yaralar açacaktır. Bugün bu uygulamaya sessiz kalmak yarın arkasından başka benzeruygulamaların gelmesinin önünü açacaktır. DPÖ verilerini aşağıda tutmak amacıyla yapılmak istenen manipülasyon neticesinde yılsonu çalışan kesme ödenecek hayat pahalılığı ödeneğinin aşağıda tutulması asagari ücretliden en tepedejki çalışana kadar herkesin alım gücünü zayıflatacak oluşacak alım gücü zayıflılığı aynı zamanda ekonominin zor dönen çarklarını kötü yönde etkileycektir. Bu akıl almaz kurnazlıklara karşı sendikamız ve üyelerimiz pazartesine kadar Bakandan bekledğimiz açıklama yapılmaz bu abuk sabuk uygulamadan vazgeçilmezse Tel-Sen tüm yasal haklarını kullanarak hertürlü grev ve eylem yapma kararını yürülüğe koyacaktır.

Editör: Mehmet Kasimoglu