TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak, ülkedeki işçilere; “birleşmeleri ve haklarını almak için örgütlü mücadeleye katılmaları” çağrısında bulundu. 
Çakıcı 1 Mayıs dolayısıyla yayınladığı mesajda, dünya işçi sınıfının birlik, mücadele, dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı bu yıl Koronavirüs nedeniyle evlerinde kutladıklarını kaydetti. 
Dünyada ve ülkemizde emek sömürüsünün sürekli arttığını ifade eden Çakıcı, mesajında şunları kaydetti:
“Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle işyerlerinde ciddi sıkıntılar yaşanmaya devam ederken, özel sektör ve basın sektöründe çalışan birçok kişi işsiz kalmıştır. Ülkemizde işçi sınıfının sendikal örgütlülüğündeki zayıflık bu yıl etkisini çok daha fazla gösterirken, hükümetin işçi sınıfını korumak için aldığı önlemlerin yetersizliği ortadadır. 
İşçinin iş güvenliği hala yoktur, işin devamlılığı hala işverenin iki dudağı arasındadır. Sendikalaşma ve toplu sözleşme hakkı işverenler tarafından hala fiili olarak engellenmekte, devlet ise seyirci kalmaya devam etmektedir. Hükümet kararıyla belirlenen asgari ücret hala açlık seviyesinde tutulmaya devam etmektedir. Günde 8 saatten fazla çalıştırma yaygın olarak devam ederken ek mesai ödeneği hakkı neredeyse unutulmuş, unutturulmuş haldedir.
Hükümet, henüz bu kesimlerin beklentilerini karşılayacak hiç bir somut adım atmamıştır. Emekçilerin hükümetten beklentileri devam etmektedir. Bu koşullar altında; ülkemiz işçilerine hiç bir ayrımı, sınırı ve sınırlamaya dikkate almadan birleşmeleri ve haklarını almak için örgütlü mücadeleye katılmaları çağrısı yapıyoruz. Bu vesileyle, tüm üye ve sempatizanlarımızın 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyoruz. 
Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın dünya işçi sınıfının örgütlü mücadelesi.”
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu