Temiz Toplum Derneği (Toparlanıyoruz Hareketi), Cumhuriyet Meclis Başkanlığı’na, milletvekillerine de ulaştırılmak üzere, Birleşik Krallıkta var olan ‘Kamusal Hayatın Yedi Prensibi’ ismindeki belgenin Türkçe çevirisi ve İngilizce aslını sundu. 
Temiz Toplum Derneği Başkanı Adil Şeytanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkedeki ister atanmış, isterse seçilmiş olsun tüm kamu görevlilerinin hangi etik ilkelere bağlı kalarak çalışmaları gerektiğini tanımlayan ‘Kamusal Hayatın Yedi Prensibi’ 1995 yılında Birleşik Krallıktaki usulsüzlüklerle mücadele etmek amacıyla hazırlamış ve zamanla güncellenmiştir. İlkelerin temel başlıkları kısaca özgecilik, bütünlük, tarafsızlık, hesap verebilirlik, açıklık, dürüstlük ve liderlik olarak özetlenebilir” ifadeleri kullanıldı. 
Toparlanıyoruz Hareketi mektubunda bu kısa metnin, “siyasilere ve kamu çalışanlarına örnek olmasını ve benzeri prensiplerin ülkemizde de çok daha fazla itibar görmesi dileğini” belirtti.
Yapılan açıklamaya göre, aynı mektupta Meclis Başkanı’na ayrıca 25/2008 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası kapsamındaki görevler de hatırlatıldı. 
Açıklamada, “Bir önceki dönemin Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün 2 Şubat tarihinde görevinden ayrılmış olduğu ve bir ay içerisinde mal bildiriminde bulunmak suretiyle görev sonu beyanını da eklemek zorunda olduğu, Meclis Başkanı’nın bilgisine gelen mal varlığı bildiriminde yasanın emrettiği şekilde karşılaştırma yapılması; yapılan karşılaştırma sonucunda gerçeğe aykırı bildirimde buluma durumu veya haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme olması halinde ise bu konuda gerekli adımların atılması talep edildi”.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu