Şirketten yapılan yazılı açıklamada, şirket adı kullanılarak yapılan açıklamaların kişisel menfaatlere dönük olduğu ve yatırımların önüne engel konulmaya çalışıldığı ifade edildi.

T&T şirketinin açıklaması şöyle:

“Son günlerde planlı bir şekilde Ercan Havalimanı  ve şirketimiz T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şti. Ltd. üzerine oynanan oyunlarla, kamuoyu yanlış bir şekilde yönlendirilmek istenmekte ve ülkemizin en önemli değerlerinden biri olan Ercan Havalimanı’nın adı gereksiz yere yıpratılmaktadır. Şirketimizin adı kullanılarak yapılan açıklamaların kişisel menfaatlere yönelik açıklamalar olduğunu ve toplumun çıkarı gözetilmeden yapılan yatırımların önüne engel konulmaya çalışıldığını üzülerek izlemekteyiz.

Şirketimiz, Ercan Havalimanı’nın İşletme Haklarının Devredilmesine İlişkin İşletme Hakkı ve Devir Sözleşmesi ile Ercan Havalimanı işletmesini devraldığı günden bugüne kadar mezkûr sözleşme ve ekleri gereğince tüm taahhütlerini eksiksiz yerine getirmiş, sözleşme ile zorunluluk yaratılmamasına rağmen mevcut havalimanına yatırım yapmak suretiyle halkımıza sunulan hizmetin kalitesini arttırmıştır. Şirketimiz bundan sonra da mezkûr sözleşme gereği üzerine düşen yükümlülüklerine riayet edecek olup, sözleşmede öngörülen tüm taahhütlerini  de fazlasıyla yerine getirecektir.

Yatırımımızı hızlandırarak bir an evvel yeni Ercan Havalimanı inşaatını bitirmek ve halkımıza vermiş olduğu hizmete en iyi şekilde devam etme niyetinde olduğumuzu bu vesile ile paylaşmak isteriz.”

Editör: Mehmet Kasimoglu