Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, Kıbrıs Türk halkının, 7 Ocak 2018’de yapılması planlanan erken seçimde; UBP, DP ve CTP’ den hesap soracağını savundu.
Tunalı açıklamasında, "biz yaparız olur" mantığının hâkim olduğu bugünkü düzenin yaratıcılarının; “UBP, DP ve CTP” olduğunu; sözkonusu siyasi partilerin halk yerine kendi ve yandaşlarına hizmetleri ön planda tuttuğunu iddia ederek, “Geçtiğimiz seçim döneminde halka verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getiremediler. Son 4 yılda 3 hükümet gören Kıbrıs Türk halkını bu kez zorlu bir seçim bekliyor. Bu partilerin tümü halkımıza hep yalan vaatlerde bulunarak oylarını aldılar” dedi. 
Bu siyasi anlayışın halkta, siyasilere olan güvensizliği artırdığı gibi belli bir kesimi de siyasete küstürdüğünü savunan Tunalı, “işlerine geldiği zaman yaşasın Türkiye, işlerine gelmediğinde de el altından Türkiye karşıtlığını bugüne kadar ustaca yaptılar. Vatan-Millet-Sakarya edebiyatı altında en büyük vatansever ‘biziz’ diyerek ülkeyi parsel parsel sattılar ya da peşkeş çektiler. Kendine sol parti diyenler, işçinin emekçinin haklarını savunmak yerine sermayenin uşağı haline dönüştüler. İşçi ve emekçi hakları bu hükümet döneminde eriyip bitti” ifadesini kullandı.

“BUGÜNE KADAR TEK SİYASİ HAKKINDA DAVA AÇILMADI”
Tunalı, “Tüm değerli kurumları peşkeş çekerek milyonlarca liraları ceplere indirildiler. Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)  bu hükümetler döneminde batırıldı. ‘Sen aldın, ben aldım’ kavgası yılladır yaşandı fakat bugüne kadar bir tek siyasi hakkında dava açılmadı, halka bunun hesabı verilmedi” dedi. Tunalı, şu ifadelere de yer verdi:
“Ülkeyi üniversiteler çöplüğüne dönüştürdüler. Kooperatif Merkez Bankası ve Şubelerini yandaşları ile doldurdular. Devlet malları üzerinden milyon dolarlar kazanarak servetlerine servet kattılar, zevk ve sefa içinde yaşadılar. Halkın büyük bir çoğunluğu yoksulluk veya açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edildi. Yandaş diye ayırdıkları insanların egemen olduğu bir sistem yaratmak için her türlü dalaverenin mimarı oldular. KKTC yolları can pazarına dönüşürken yüzlerce insanımız yolların bakımsızlığı ve denetimsizliği nedeniyle yaşamlarını yitirdiler. Eğitim, Sağlık ve Ekonomi içler acısı hala haline geldi. Ülkede sosyal adalet ayaklar altına alındı. Küçük esnaf resen vergiler altında ezilirken, bir çok yandaş ve büyük bir rant sahibi olan kesimler devlete bir kuruş vergi ödememektedir.” 
Ülkede birçok vatandaşım siyasetçiye tepki olarak sandığa gitmek istemediğini de iddia eden Tunalı, “ halkımız sandığa gitmeyerek aslında bu partilerin yeniden iktidar olmalarına, böylelikle ülkedeki mevcut statükonun devamını olanak sağladıklarının farkında olmalılar. Siyasetçiye bu güne kadar yapılan yanlışın hesabını ancak sandıkta sorabilir” dedi.
“Göç yasası, Bankalar Yasası, Gıda Güvenliği Yasası, Kamu Görevlileri Yasası” gibi çok birçok önemli yasanın Meclis'te beklediğini ifade eden Tunalı, “toplumun refahı ve mutluluğu için mecliste çalışması gereken vekiller, kendi çıkar ve menfaati peşinde uğraşmakta ve yeniden seçilebilmenin hesabı içinde koşturmaktadır” şeklinde görüş belirtti.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu