Tunalı, “Halk sizleri artık görmek istemiyor. Sizin bu yaptıklarınızdan bıkıp usanmışlardır. Meclis tatile girmeden ‘bizden artık bu kadar’ deyip istifa edin. Sizin rant kavgalarınızı bu halk çekmek zorunda değildir” iddiasında bulundu.
 TKP Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı yazılı açıklamasında, “hükümetin yaptığı usulsüzlüklerle ülkeye zarar verdiğini” ileri sürdü. 
“İhaleler ve arazi kiralamaları ile ilgili olarak hangi taşı kaldırsak altından ya bir bakan ya da bir milletvekili çıkıyor” diyen Tunalı, halkın endişeli olduğunu belirtti.

 Bağımsız milletvekillerinin desteğiyle ayakta duran hükümetin artık sonunun geldiğini öne süren Tunalı, hükümetin ülkeye verecek bir şeyi kalmadığını, ülkenin malvarlıklarını kendi amaçlarında kullanma yarışına girdiğini savundu.
 Tunalı, “Ercan Havalimanı’yla ilgili açıklamaların hiç de hoş açıklamalar olmadığını” kaydederek “Devletin en gözde yeri havaalanı ihalesinin tartışılır duruma getirilmesi ve rant yeri olarak gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerini kullandı.
 Rant uğruna “haramdan uzak otel” yapılmasının düşünüldüğünü ancak bunun haramdan ne kadar uzak olacağının yorumunun halka ait olacağını kaydeden Tözün Tunalı, hükümetin artık koltuklardan kalkma zamanının geldiğini ifade etti.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu