Türkiye ve Kıbrıs'tan bir grup sol örgüt yayınladıkları ortak deklarasyonda, Kıbrıs üzerindeki tüm yabancı askeri üslerin kapatılmasını, askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmaların iptal edilmesini, orduların geri çekilmesini istendi.
Yeni Kıbrıs Partisi'nden (YKP) yapılan yazılı açıklamaya göre, deklarasyona, Kıbrıs'tan Devrimci Komünist Birlik ve YKP’, Türkiye’den Alınteri, Devrimci Parti, Mücadele Birliği Platformu ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi imza koydu.
“Kıbrıs sorununu yabancı ülkelerin emperyalist çıkarlarına göre değil, öncelikle Kıbrıs halklarının ve diğer bölge halklarının ortak çıkarlarını dikkate alarak çözülmelidir” denilen deklarasyonda “Kıbrıs halklarının ve başta Türkiye ve Yunanistan olmak üzere diğer bölge halklarının çıkarları ortaktır, onları ezen, sömüren ve birbirine düşmanlaştırmaya çalışan halk karşıtı iktidarlar ise ortak düşmanlarıdır” ifadelerine yer verildi.
“Ülke ve bölge halklarının birliğinden ve dayanışmasından korkan ve halk düşmanı çıkarlarını sürdürmeye çalışan gerici iktidarlar Kıbrıs ve diğer bölge halklarını karşı karşıya getirmeye, kendi gerici düzenlerini korumaya çalışmaktadırlar” şeklinde devam eden açıklama, “Yaşasın Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan ve diğer bölge ülke halklarının birliği, kardeşliği, ortak mücadelesi! Kahrolsun halkların düşmanı gerici iktidarlar” ifadeleriyle son buldu.

Editör: Mehmet Kasimoglu