Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Araç Kayıt Otomasyon Sistemi (AKOS) internet üzerinden (on-line) yapılması gerektiğini duyurdu.
Ulaştırma Bakanlığının yaptığı açıklama aynen şöyle:
Araç Kayıt Otomasyon Sistemi (AKOS) çerçevesinde, ithal edilecek araçların ön kayıt işleminin internet üzerinden (on-line) yapılmasına başlanacaktır. 6 Ocak 2020’de devreye giren AKOS’un geliştirilmesi ile oluşturulan yeni uygulama ile, motorlu araç ithalatçıları ve satıcılarının kendilerine ait bilgiler ile erişebilecekleri sistem üzerinden daireye gitmeden araç ön kaydı yapabilecektir. Yeni sistem sayesinde araç kayıt işlemlerine kolaylık ve hız getirilmiş olacaktır. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği’nin (MASİB) işbirliği içerisinde önümüzdeki günlerde devreye girecek olan on-line ön kayıt işlemi için, 6 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 14.00’te tüm motorlu araç satıcılarına yönelik internet üzerinden video konferans yöntemi ile eğitim verilecektir. Motorlu araç ithalatçıları ve galeri idarecileri, video konferansa erişim konusunda MASİB ve Araç Kayıt, Ruhsatlandırma ve Muayene Şubesi tarafından bilgilendirilmiştir. 
Buna ek olarak Mayıs 2020 sonuna kadar araç seyrüsefer harcını internet üzerinden ödeyenlere %10 indirim uygulaması devam etmektedir. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı web sitesi (www.bub.gov.ct.tr) üzerinde bulunan "AKOS Araç Kayıt Harç Ödemeleri" bağlantısını tıklayarak ödeme yapılabilecektir. İnternet üzerinden işlem yapmakta zorluk yaşayan ve/veya yardım talep edenler, mesai saatleri içerisinde 1300 numaralı ücretsiz Araç Kayıt Destek Hattı’ndan, mesai saatleri dışında ise [email protected]’ye e-posta göndererek yardım alabilmektedirler.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu