Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konsey Başkanlığı’nın üye üniversitelerle koordineli olarak “Afete Dirençli Toplum” oluşturma amacıyla düzenlediği “Ulusal Afet Yönetimi Çalıştayı” ve “Değerlendirme Toplantısı” tamamlandı.
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı basın bürosunun açıklamasına göre,  dün ve bugün yapılan toplantılara, bakanlık, kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı.
Her yıl belirlenen konsepte bağlı olarak Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 13 Ekim ''Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yapılacak çalıştayın gündeminin “Afetlerden Etkilenen İnsan Sayısının Azaltılması” olacağı belirtildi.
Çalıştay sonuçlarının özet olarak sunulduğu değerlendirme toplantısında tespit edilen sorun alanları ve çözüm önerilerinin yer alacağı ayrıntılı raporun, son halini almasının ardından kamuoyu ve konuyla ilgili devlet birimlerine de sunulacağı kaydedildi.           
Bugünkü değerlendirme toplantısının sonunda çalıştaya katkı sağlayan moderatör, akademisyen ve tüm katılımcılara plaket, teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu