Birleşik Kıbrıs’ı savunan Unite Cyprus Now isimli iki toplumlu sivil toplum hareketi, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların idareyi paylaşabilme konusunda anlaşması halinde adanın daha güvenli olacağını belirtti.
Hareketin yazılı açıklamasında; “BM yetkilisi Jane Holl Lute, Kıbrıs sorununu çözmek hedefiyle görüşmelerin yeniden başlaması imkanlarını araştırmak için adaya gelirken tüm vatandaşları nasıl bir geleceğe doğru gittiğimizi değerlendirmeye çağırırız” denildi.
United Cyprus Now adına yapılan yazılı açıklamada, adanın bölünmüş kalmasının, başkentin ekonomik olarak kaybı, Kuzey’de iç işlerine müdahale yapılması ve ekonomik bağımlılığın artmasına vesile olacağı kaydedildi.
Açıklamada, “Bir çoğumuz eğer idareyi birlikte paylaşma konusunda anlaşabilirsek Kıbrıs’ın daha güvenli, kendisiyle daha barışık, refah içinde olacağını biliyoruz” denildi.
“Ülkemizi yeniden birlikte inşa edelim” başlıklı açıklamada, 2020 yılının, adanın her iki tarafındaki Kıbrıslılara kalıcı olarak bölünmüş bir adanın nasıl görünebileceğine ilişkin karanlık bir ipucu verdiği belirtildi. 
Açıklama şöyle devam etti:
“Bir çoğumuz barış içinde birlikte yaşayabileceğimizi biliyoruz. Bir çoğumuz eğer idareyi birlikte paylaşma konusunda anlaşabilirsek Kıbrıs’ın daha güvenli, kendisiyle daha barışık, refah içinde olacağını biliyoruz.
Oysa tüm bunları siyasetçilere bırakmaya devam ediyoruz ve siyasetçiler hala daha başarısız olmaya devam ediyorlar. 
Kıbrıs’ın gençleri geleceğimizin birleşik bir Kıbrıs’ta olduğunun farkındadırlar. Bırakalım da geleceğimizi ortak bir vizyon ve umut sahibi olan gençler şekillendirsin. Gelin ülkemizi hep birlikte yeniden inşa edelim.”

Editör: Mehmet Kasimoglu