-“Halkımız rahat olsun, yaşanan talihsiz kaza ile ilgili alınması gereken tüm tedbirler alınmıştır” 

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, bugün sabahın erken saatlerinde, Girne Çatalköy bölgesinde, askeri bölge içerisindeki mühimmat deposunda meydana gelen patlama ve ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak açıklama yaptı. 
Bakan Üstel, yaşanan talihsiz olayın nedenlerinin ve bir kez daha yaşanmaması için alınması gereken önlem ve tedbirlerin yetkili makamlar tarafından ileriki günlerde ele alınacağını, ancak şu an yapılması gerekenin, olayların sağduyu ve sorumluluk çerçevesinde ele alınması gerektiğinin altını çizdi.
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, olayın meydana gelmesinin hemen ardından, hükümet ve devlet yetkililerinin olaya müdahalesi ve alınan tedbirler nedeniyle, şu anda güvenliği tehdit eder bir durumun olmadığını belirtti.
“Yaşanan olayın nedenleri üzerinde, hükümetimiz gerekli araştırmayı titizlikle yürütecek, böylesi olayların bir kez daha yaşanmaması adına tedbirler elbette ki alınacaktır” diyen Bakan üstel, “Ancak şu an halkımızın ve özellikle, olayın meydana geldiği bölgeye yakın bir konumda bulunan, ülkemizin en önemli turizm yatırımlarından birisi olan otelimizde konaklayan değerli misafirlerin rahat olmalarını buradan bildirmek isterim. Hükümetimiz ve Devletimizin yetkili tüm kurumları, gerekli olan tüm güvenlik tedbirlerini almıştır” dedi. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu