4 Mayıs 1991 yılında kurucumuz Erten Kasımoğlu’nun kocaman bir yürekle attığı adımla buluştu VATAN Gezetesi okuyucularıyla.

Dile kolay 28 yılı geride bıraktık.

Ne hükümet ne de parti gazetesi olduk...

Okuyucularımızın tarifsiz desteği ile geldik bu günlere.

29. Yılımıza girerken, tüm okuyucularımızı saygı ve sorumlulukla selamlıyoruz.

VATAN, Atatürk devrim ve ilkelerinin açtığı "aydınlanma" yolunda çaba göstermiş ve bu yolda yürümeye and içmiş basın emekçilerinin evi ve okulu olmuştur her zaman.

İnsan hakları ve temel özgürlükler konusunda hiç ödün vermeyen gazeteniz VATAN yayın hayatına ayni sorumluluk ve titizlikle devam edecektir.

Ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen gazeteniz “haber ve yorum kutsaldır” temel ilkesinden hiç kopmamış ve ülkemizin daha iyi bir geleceğe kavuşabilmesi için her konuda tavrını net olarak ortaya koymuştur.

VATAN koskoca bir ailenin evladıdır. 29 Yaşına girerken, nesilden nesile devam edecek bir maratonun daha başlarındayız. Gerek içerik, gerekse teknoloji olarak VATAN’ı geliştirmek için çok çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda yayın hayatımıza yeniden kazandırdığımız TANTANA 100. Sayısına ulaşıp 200’ncü sayısına doğru yol aldı.

arti392.com ve vatangazetesi.com ile tüm dünyadan abonelere Kıbrıs’tan haberler ulaştırıyoruz. Yine sosyal medyada aktif ve güvenilir yayınlarımızla okuyucularımıza hizmet veriyoruz. VATAN dünyanın her yerinden yüzbinlerce okuyucu ile buluşuyor. Bu noktada her zaman güvenilir ve doğru haberi okuyucumuza vermeyi en önemli görevimiz olarak görüyoruz.

Gazeteniz VATAN siz okurlarına en doğru haberi ulaştırmaya devam ederken, yazar kadrosuyla da ülkemizin yarayan kanalarına parmak basmaya devam edecek.

29. Yılımıza girerken VATAN kamu yararından, bir suçun açığa çıkartılması, yolsuzluk ve adaletsizliklerin aydınlatılması, kişi yaşamını etkileyen ciddi yetersizlik ve ihmallerin duyurulması, halk sağlığı ve güvenliğinin korunması, halkın yanıltılmasının önlenmesi ve insanların bilinçli karar vermesinin sağlanması için daha etkili yayınlarını sürdürecektir.

Kendimizi teknoloji ve teknik yönden de geliştirmeye devam edeceğiz.

Lefkoşa Surlariçi’ndeki Arabahmet Mahallesi’nde başlayan VATAN yayın hayatı bugün Lefkoşa Sanayi’sinin en kapsamlı matbaa tesislerine sahip. Baskı öncesi, baskı ve baskı sonrasında Kuzey Kıbrıs genelinde sektöre çok ciddi hizmet vermekteyiz. Dijital baskı sistemleri ve doğa dostu kimyasalsız baskı sistemlerini de geçtiğimiz yıl bünyemize katarak hem matbaa sektörüne hem de çevremize yatırım yaptık. Bunu yapmaya devam edeceğiz.

Malumunuz ülkemizde yaşanan sosyo ekonomik ve siyasal sorunlar devam ediyor. Ekonomik sıkıntıları bertaraf edebilmek için olması gerekenden fazla çalışarak açığı kapatmaya çalışıyoruz. Ülkemizin yerel basın kuruluşları, ekonomik darboğazdan en çok etkilenen kurumlar oluyor. Okuyucularımızın da desteği ile bu sıkıntıların üstesinden geliyoruz.

Kıbrıs’ımızı çok seviyoruz. Ve bu güzel ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

Bu kutsal yolda bizi destekleyen her zaman yanımızda olan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Gazeteniz VATAN’a emek veren herkesi kucaklarken, Kıbrıs Türkü’nün sesi olmaya devam edeceğimizi birkez daha vurgulamak isterim...

Yaşasın Kuzey Kıbrıs, yaşasın VATAN...