Tunus’da gerçekleştirilen WHO 61.Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı'na WASPaLM'i temsilen Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey katıldı.

YDÜ’den Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey yaptığı açıklamada, Akdeniz bölgesini tehdit eden başlıca sağlık sorunlarının görüşüldü toplantıda, açılış konuşmalarının Tunus Sağlık Bakanı Prof. Mohamed Saleh bin Ammar, WHO Bölgesel direktörü Dr Ala Alwan deneme Bonusu ve World Health Organization (WHO)  Genel Direktörü Dr. Margaret Chan tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantıya çeşitli ülkelerden 16 sağlık bakanı, bakanlar, Dünya Sağlık Örgütü’nün birçok üyesi ve çok sayıda delegenin katıldığını kaydeden Kuzey, Doğu Akdeniz bölgesi bölgesel sağlık soruları ve bu sorunların giderilmesi için önerilerin şöyle sıralandığını kaydetti:

“Ebola ve MERS-CoV’nin bölgesel yayılımı halinde Doğu Akdeniz Bölgesinin hazırlıklı hale getirilmesi için alınması gereken tedbirler; Doğu Akdeniz Bölgesinde çocuk felci vakalarının son bulması için yapılması gerekenler; İklim değişiklikleri ve hava kirliğine karşı alınacak bölgesel tedbirler; Viral hepatit B ve C’nin nasıl kontrol edileceği ve olgunun önlenmesi için alınması gereken tedbirler; AIDS, TB ve Marlarya ile mücadele ve sağlık sisteminin geliştirilmesi konuları.”

Editör: Mehmet Kasimoglu