Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan Sahne Sanatları Fakültesi Koordinatörü ve Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen; Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü”müz 10.yaşında....Akademik eğitime başladığımız 2005 yılından bu güne tam 10.yıl geçmiş..Bu yıl mezun edeceğimiz 5 öğrencimizle birlikte 10 yılda toplam 50 öğrenci mezun etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz..10.yılımızda 7.Mezunlarımızı veriyor ve 7.Mezuniyet Oyunumuzla seyirci karşısına çıkıyoruz. Bu yılki mezuniyet oyunumuz, öğretim görevlilerimizden Murat Atak’ın sahnelediği, Turgut Özakman’ın yazdığı  2  perdelik  müzikal oyunu “Bir Şehnaz Oyun”
 

Oyunun konusu ise, Yıl 1914, İstanbul.. I. Dünya Savaşı öncesi müttefik ülkelerin İstanbul'a geldiği günlerde zaptiye amiri Recep efendinin yanında çalışan saf  Müştak, genelevde çalışan Şehnaz'a aşık olmuştur. Hurşit ise, Şehnaz'ı kendi pavyonunda çalıştırmak istemektedir ve bu yolda her şeyi göze alır. Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde halkın içinde bulunduğu durum, bu konu çerçevesinde ele alınmaktadır.

 

“Bir Şehnaz Oyun” Oyunu; 08-09  Mayıs Cuma-Cumartesi akşamı saat 20.30  YDÜ-AKKM  oynanacaktır. Giriş ücretsiz olup tüm tiyatro sever halkımız davetlidir.
Editör: Mehmet Kasimoglu