Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü, dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınıyla ilgili olarak farklı disiplinlerde uzman kişileri bir araya getirerek bir çevrimiçi sempozyum düzenledi.
Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyo-TV ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap ile Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Müdür Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dolunay'ın organizesinde gerçekleşen "Covid-19 Pandemisi Çerçevesinde Disiplinler Arası Tespitler ve Öneriler Sempozyumu"nda, koronavirüs salgını, sağlık, hukuk ve iletişim disiplinleri temelinde tartışıldı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Doç. Dr Fevzi Kasap'ın oturum başkanlığı'nı yaptığı sempozyumun ilk oturumunda, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Süer, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, konunun sağlık bacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Süer, koronavirüs salgının dünyadaki durumu ile ilgili geniş kapsamlı bir sunum yaparken, virüsün geçirdiği mutasyonlar ve mücadele yöntemleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut ise virüsün Kıbrıs'taki gelişme süreci ve alınan önlemlerle ilgili bilgi verirken, sağlık sisteminin geliştirilmesi ve pandemiyle mücadele hakkında önerilerde de bulundu.
Koronavirüs salgını ve sürecin hukuki boyutunun tartışıldığı ikinci oturumun başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dolunay yaparken, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şölen Külahçı ve Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı Hukuk Danışmanı Avukat Öncel Polili de konuşmacı olarak sempozyuma katkı koydu.
Çevrimiçi gerçekleşen ve yaklaşık 4 saat süren sempozyumun 3'üncü ve son oturumunun başkanlığını ise Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ufuk Çelik yaparken, son oturuma konuşmacı olarak Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu ve Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Öğüç katıldı.
Özuslu, koronavirüs salgınının ardından oluşan ekonomik zorluk ve birçok basın emekçisinin işsiz kaldığını anlattığı konuşmasında, geleneksel gazetelerin yayınlarını durdurduğunu ve bunun sonucunda internette birçok sitenin etik ihlaller yaptığını kaydetti.
Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Öğüç ise, koronavirüs salgını kapsamında yaşanan medya etik ihlalleri hakkında tespitlerde bulunarak, gazetecilere bu süreçte uyması için önerilerde de bulundu.
TAK
 

Editör: Mehmet Kasimoglu