Hak-Sen’in kuruluş bildirgesi ve yönetimi dün Lefkoşa’da düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Basın toplantısında söz alan Hak-Sen Başkanı İzzet Türkmen, “Bugün, kamuyla özel sektör arasında ciddi bir uçurum vardır. Hak-Sen’i toplumun beklentisi olan hak ve adaleti kamuya ve özele eşit şekilde sağlamak için kurduk” dedi, kamu ve özel sektör çalışanlarını bu sendikanın çatısı altında birleşmeye davet etti.

“KKTC’DE SİYASET İTİBARSIZLAŞTI, SENDİKALAR DA AYNI POZİSYONA, DÜŞTÜ. BUNA SON VERMEYE ADAYIZ”

KKTC’de siyasete güven duyulmadığını, siyasetin itibarsızlaştığını savunan Türkmen, “Sendikalar da aynı pozisyona düştü. İnsanlar sendikalara güven duymuyor, sendikaların önemi sürekli azalıyor, biz bu itibarsızlaştırmaya son vermeye adayız” dedi.

“SİYASİ PARTİLERE ‘EŞİT MESAFEDE YAKIN, EŞİT MESAFEDE UZAK’ DURACAĞIZ”

İzzet Türkmen, siyasi partilere “eşit mesafede yakın, eşit mesafede uzak” duracaklarını kaydetti. 

Türkmen, Hak-Sen’in geçtiğimiz aylarda Sendikalar Mukayyitliği tarafından onaylandığını; 1. Olağan Genel Kurul’unda 30 kişilik yönetim, 3 kişilik disiplin ve 3 kişilik denetleme kurullarının oluşturulduğunu; bir sonraki toplantıda da görev dağılımı yapıldığını aktardı.

Hak-Sen Başkanı Türkmen, “Yönetimde, tüm siyasi görüşlerden arkadaşlarımız mevcuttur. Adanın dört bir yanından, iş kolundan kaliteli ve donanımlı bir ekip oluşturduk” ifadesine yer verdi.


Ayrıntılar Gazeteniz Vatan'da


Editör: Mehmet Kasimoglu