Sağlık üzerine konuşan Angolemli, “Bugün asbest dünyada kalktı. Asbestli su borusu olmaz ama Alaniçi köyünde var. Mormenekşe-Yeniboğaziçi’nde de durum böyle” diye konuştu. Angolemli, devletin insan sağlığını korumakla yükümlü olduğunu belirterek, “Belediye başkanının bunların değişmesi için 800 bin TL’ye ihtiyaç olduğu yönünde açıklaması var. Devletin bu kadar parası yok mu?” diye sordu.
Angolemli’nin eleştirilerini yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye’den KKTC’ye gelen su konusundaki protokole işaret ederek, boruların bu kapsamda Türkiye tarafından değiştirileceğini söyledi.
Türkiye’den DSİ kadrosunun geçtiğimiz günlerde ülkeye geldiğini ve çalışmaları hızlandırdığını kaydeden Tarım Bakanı, öncelik sırasının bahsedilen bölgede olduğunu söyledi.
Çavuşoğlu, ilk defa Su Dairesi’nin bütçesine 200 bin TL koyabildiklerini söyleyerek, 200 km’lik boruyu değiştirebilecek durumda olmadıklarını belirtti.
Tarım Bakanı, “Su hatları maalesef Türkiye projelerinden yapılıyor. Maalesef diyorum çünkü kendimizi borumuzu değiştirecek durumda tutmadık” şeklinde konuştu.
Çavuşoğlu, Erenköy ve Karpaz bölgesindeki su sorunuyla ilgili soruyu da yanıtlayarak, buradaki sorunun su pompasından kaynaklandığını anlattı.
Konuşmaların ardından Dilekçe ve Ombudsman Komitesi’nin 25 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde yaptığı toplantılarda aldığı kararı gösteren cetvel okundu. Cetveli Komite Başkanı Fazilet Özdenefe okuyarak komitenin aldığı kararları vekillerin bilgisine getirdi.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu