Var mı orman varlığımız üzre bir bilgi birikiminiz ve ileriye dönük planlamalarınız  planlamalarınız da demeyeyim hayaliniz.

Ülke su şebekesinin debisi hakkında kayıt altına aldığınız bir bilgi notunuz var mı. Salı gün ile Pazar günkü su kullanımı aynı mı farklı m, ı farklıysa sebebi ile ilgili bir dakikalığına da olsa kafa yordunuz mu.

İçme suyu, tarım suyu, kullanım suyu ihtiyacımız ne günlük haftalık aylık yıllım bazda bilen araştıran parti ya da meslek odası- örgütü var mı

Şehirlerde, köylerde okullaşma oranı, öğrenci sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı hakkında veriler dosyanızda mı, Çağlayan ilkokulu, Atatürk ilkokulu, ve diğer okullarımızda derslikler kaç kişilktir ve çeşmelerinden akan su içilebilir kalitede mi. 23 nisan ilkokulunda teneffüse çıkan öğrencilerin kişi başına düşen tuvalet sayısı kaçtır, 95 öğrenciye bir tuvalet mi.

Ülkenin günlük ekmek ihtiyacı kaçtır, fırınlardan çıkan ekmeklerin yüzde kaçı çöpe atılır, ekmeğin kalitesi nedir var mı bilginiz, bilginiz yoksa fikriniz olamaz diye bilirim ama öte yandan da her konuda tartışılamaz doğru fikirlerin ancak ve yalnız sizin ağzınızdan döküldüğünü de biliyor militan, sempatizan ve el pençe divanlarınız.

Sürüş ehliyetinin ve otomobil satın almanın en kolay olduğu devlet oluşumuzun ülkedeki trafik kazalarındaki payı nedir diye az düşünüp de, trafik eğitimi ve lüks tüketim konusunda bir eğitim planlamanız var mı, olmalı değil mi.

Gençlerimizin istihdam oranı diye bir  derdiniz var mı, gençlerimizin istihdam sorununda önemli bir öge olan, 100 yıl var değişmeden sürdürülen bu berbat klasik eğitimi, öğretimi güncelleştirerek gençleri beceri ve yürek sahibi yapacak bir eğitim için hazırlıklarınız var mı.

Bir sonraki nesil ne yapacak, onlara nasıl bir KKTC bırakacaksınız- bırakılmalıdır diye bir düşünce geçiyor mu şimşek hızıyla da olsa o yepiz yeni sanki hiç kullanılmamış kadar yıpranmamış duran kafanızdan, beyninizden.

Tamam biliyoruz söylemeyin sizin bir sonraki seçim diye çokkkkkkk en çokkkk ciddi sorununuz var.

Sorunuzla büyüyün.

Bu seçimi biriniz, obür seçimi diğeriniz kazanacak ve siz  ile arka bahçeleriniz, seralarınız olan STÖ leriniz, sendikalarınız ile yedip bitirdiniz memleketi ve umutları.

Devam edin gününüzü gün etmeye. Yarınımızı da yeyip tüketmeye