Bilgisi olmadan da fikri olabilir insanın.

Bilgi olmadan fikir olmaz her durumda ve her kişide doğru değildir.

Newton mu bulmuştu yerçekimi kanunlarını, bir fikri vardı çünkü yerçekimi kurallarını bilmeden de.

Sezgisel akıldan söz edecek değilim.

Evet bilgi ve fikir için sezgisel akıl çok önemlidir.

Haberdar olma aklından söz edeceğim.

Haberdar olma aklı da mı var diye sormayın.

Evet var. Haberdar olduk Corona hastalığından ve hastalık hakkında neredeyse sıfır bilgi ile sadece haberdar olmuş olmanın aklı ile ilk önlemleri alıyorduk ki, ben buradayım geldim dedi Almanlar ile Corona. Sezgisel aklı doktor hemşire ve Sağlık Bakanının devreye girip hepimizi korudu felâketten. Bilgimiz arttıkça da fikrimiz gelişmeye başladı bu hastalıkla ilgili olara.

Şimdilik burada noktayı koyalım ve haberdar olma aklına geri dönelim.

Haberdar etti bizi İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Elen eşbaşkanı.

Neydi verdiği haber  ‘Bir karar alınmadı. Görüş alışverişinde bulunduk, her iki taraftaki durum, epidemiyolojik veriler, hastaların tedavileri, verilen ilaçlar, testler hakkında karışlıklı bilgi verdik” dedi.
Filaktou, video konferansa Bilim Danışma Komitesi’nin beş üyesinin de katıldığını, Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki bilimsel verileri sunduklarını, işgal bölgelerindeki durum hakkında sorular sorduklarını ve vakaların niçin düşük olduğunu bilmek istediklerini söyledi.
Leonidas Filaktou, Komite’nin Kıbrıslı Türk üyelerinin, vaka sayısının düşük olma nedeninin, erken ve katı tedbir alınması olduğunu söylediklerini belirtti.
Pazartesi günkü görüşme, Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Mustafa Akıncı’nın, adadaki epidemiyolojik durumla ilgili olarak geçiş noktalarının aşamalı olarak yeniden açılmasının görüşülmesiyle ilgili görüş alışverişinin ardından yapıldı.
Filaktou, kararın tabii ki siyasi olacağını, üyelerin ayrıntılara girmeden görüş alışverişi yaptıklarını, yakında ikinci bir video konferans daha olacağını ancak tarihinin belirlenmediğini kaydetti.’

Pazartesi yapılan toplantıda alınan karar bu iken, KKTC meclisi önünde Salı günü eylem yapmak ve sanki Anastasiedes kapıları açmış ‘ buyurun gelin sizleri bekliyoruz’ demiş de ortalık günlük gülistanlık iken, KKTC hükümeti domuzuna geçişleri engelliyor havası ile yapılan eylem ve protestolar haberi- gerçeği önemsemeyen bir halin göstergesi gibi oldu.

İşsiz kalma tehlikesini iliklerine kadar hisseden insanları anlıyorum ve bir an önce sağlıklı koşullarda işlerine, geçincelerine kavuşmalarını diliyorum.

Anastasiedes hükümetinin psikolojik savaş yöntemlerini Akıncı ve ofisinin boşa düşürmesini ve gerçeğin ne olduğunu açıklamasını bekliyorum.