Hakaret etmek suçtur.

Aşağılamak da suçtur.

Fikirleriniz rezalettir derseniz bu insana rezil dediğiniz anlamına gelmez. Bu cümledeki anlam fikir diye öne sürülen kelimeler cümleler bütünün, fikir olmadığını çünkü fikir denen kavramın rezil olmamakla yükümlü olduğudur.

Çıkar da derseniz ki, klavye başına geçip de yazarsanız ki ‘‘ devlet benim ’’ ben de derim ki size saygım sonsuz ama fikir diye öne sürdüğünüz bu şey rezil.

Evet, 2022 yılında hiç kimse kendini devletin sahibi zannetme pozisyonunda olmamalıdır. Böyle bir düşünce rezil bir düşüncedir, bu düşüncenin sahibi istediği kadar dünya iyisi, kibar nazik, karınca  ezmez biri olsun, fikri, fikir diye ileri sürdüğü şey berbattır

Yanisi şu.

Sol fikirler ile sağ fikirler pençe penç tartışılmalı, oysa yapılan  şey  sağcılar ile solcular tartışıyor amma gerçekte ve  görünürde de tartışılan bir fikir yok.

Sen solsun Rumcusun hainsin, sen sağsın işbirlikçisin.

Bu fikir tartışması değil kişilik yarıştırmaktır ki, kimse kusura bakmasın                    ( bakmak isteyenler de kusura baksın ) bu sidik yarıştırmadır portakal atışmadır. Yıllardır fikir çatışması, ürün tartışması yapmaktansa sağ sol çatışması adı altında bir birimize laf sokma peşinde olduğumuz içindir ki hatta Lefke ve Güzelyurt’a yaşayanlar bile kaliteli portakal yiyemiyor.

Bilmem kaç bin narenciye ağacı kaybettik, üretim nasıl artar, nasıl artırabiliriz tartışması yapıp, tarımın planlanması sonucuna varmaktansa,  portakal atışır gibi hakaret ve aşağılama çatışması yapıyor olduğumuz için.

Kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değildir ve hiç kimse ben seçilmişim beni eleştiremezsiniz deme hakkına da sahip değildir.

Söylediği yalanı kanıtlarıyla ortaya koymak diye bir şey varken,  sen yalancısın diye bağırma hakkı yok kimsenin.

Süzülüp gelmiş olmanız gerekiyordu, süzülmüş olsaydınız ‘‘ yanıltmaya çalışıyorsunuz / yanıltıyorsunuz ’’ demek varken, ‘‘ yalancısın / yalan söylüyorsun ’’ demeyi seçmiş olmak bireyi kışkırtıcı / provakatör durumuna sürükleyebilir.

KKTC siyasi partileri bir an önce bir birlerine karşı hoş görülü, nazik ve fakat görüş düşünce farklılıklarını ortaya koymaktan  çekinmeden,  tarım, sağlık, gençlik, istihdam, enerji, küçük sanayi ve diğer pek çok konuda kendilerinin, partilerinin fikirlerini ve çözüm önerilerini planlamalarını ortaya koymalıdır.

Kimse kimseye şarlatan, şuursuz, geri zekalı, aptal deme / yazma hakkına sahip olmamalıdır. Kimse, her kim isterse olsun, hangi makamda bulunuyorsa bulunsun başkalarına rumcu, hain deme hakkına da sahip değildir her iki söylem biçimi de düşünce ürünü olmadığı gibi ifade özgürlüğü kapsamında da değildir.

Ve KKTC devleti için, bu devleti benimsemiyorum deme hakkını kendinde bulanlar da, bu benimsememe hakkından hareketle, KAKATC demenin, yazmanın şık ve doğru olduğunu sanmamalı ve bunu kendine yakıştırmamalıdır, ‘‘ osuruktan devlet ’’ ya da ‘‘ gazoz tappası cumhuriyet ’’ diye yazmak ve söylemek de düşünce ürünü, fikrin ifadesi değil hakarettir aşağılamadır ve AYIPTIR