Olmadı ve olmayacak.

Başaramadı ve başaramayacak.

Bay Anastasiades’in izinden hiç sapmadan yürüdüğü  Makarios siyasetinin zaferi anlamına gelecek olan Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin egemenliğini Kıbrıs Türklerine de kabul ettirme mücadelesi 21 Aralık 1963 tarihinde Kıbrıs Türkleri’nin top yekün direnişi ile karşılanarak başarısızlığa uğramıştı ve o gün bu gündür de devam eder ve başarısızlığa da mahkûmdur.

Top yekün bir halk direnişinin yenildiği tarih boyunca görülmemiştir.

Evet bay Anastasiades, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kimlik kartlarını kullanıyoruz ve tepe tepe kullanmaya da devam edeceğiz.

En iyi sen biliyor olmalısın ki; o kimlik kartları bizim sana- size boyun eğeceğimiz- eğdiğimiz anlamına gelmiyor ve gelmeyecek de.

Kimlik kartlarını niye alıyoruz ve niye vermeye mecbursun biliyor musun.

Mecbursun çünkü, Cumhur Başkanlığı koltuğunda haksız yere oturduğun ( evet haksız yere çünkü 1960 yılında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti Makarios eli ile ve Ezekias Papayuannu adını taşıyan sözde Boşlevik’in ve partisinin de onayı ile siz Kıbrıs Elenleri tarafından GASP EDİLMİŞ – ÇALINMIŞTIR) haksız yere Cumhurbaşkanlığı makamında kurulmuş oturduğun Kıbrıs Cumhuriyeti,  EGEMENLİKTE TÜRK ve ELENLERİN MUTLAK EŞİTLİĞİ ile kurulmuş bir cumhuriyetti.

Ve cumhuriyetlerde kimlik kartı, pasaport gibi resmi evraklar vesikalar egemen devletin egemenlik belgeleridir. Bu belgeleri almak ve vermek egemenlik nişanesidir, KC Anayasasına rağmen ırkçı ve faşizan bir tutum ile ve dahi BM Güvenlik Konseyi’nin 1964 yılında aldığı bu ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİZİ TANIMIYORUM kararına karşın, sırtınızı dayadığınız ve yalanlarınız için sünnetçi korkusu salmaya çalıştığınız Güvenlik Konseyi’nin, Anayasayı değiştiremezsin çünkü değiştirebilmek için Temsilciler Meclisindeki Türk Üyelerin de üçte iki oranında çoğunluk ile olumlu oy vermesi gerekiyor mealindeki kararı da 1960 kuruluş anlaşmalarından beridir EŞİT EGEMENLİĞİMİZİN – EGEMENLİKTEKİ EŞİTLİĞİMİZİN kanıtıdır.

Tam 57 sene var her türlü kötülüğü denediniz siyaset olarak ve bu süre içinde Kıbrıs’ın egemenliği Kıbrıs Elen’lerindedir kabülü ile ömür tüketme teslimiyetçiliğine kapılan Kıbrıs Türk’lerinin sayısı 1 elin, bir elin, iki elin değil ha bir tek elin parmak sayısını geçmedi.

Bundan sonra da geçmeyecek ve çatlasan da patlasan da o kimlik kartlarını, o pasaportları alacak, o uçak alanlarını, o limanları kullanacak ve var sandığın otoritene boyun eğmeyeceğiz.

Bay Anastasiades ve eşit egemenliğimizi – egemenlikteki mutlak eşitliğimizi kabul etmekten kaçınan bütün Elen siyasetçiler, mecbursunuz o resmi evrakları vereceksiniz ve biz o evrakların harç parası neyse size ödeyeceğiz,  ödeyeceğiz çünkü Marulla ile Andros da öder, ama onlar otoritene boyun da eğer vergi de verir.

Biz otoritene boyun eğmeyecek vergi filan da vermeyeceğiz.

Ha, evet Türkler ile Elenler egemenlikte de eşittirler, barış içinde eşit egemenler olarak yaşamayı kabul ediyoruz bunu KC Cumhur Başkanı olarak resmen ilân ediyorum dersen, tadından yenmez.

Der misin yoksa ‘Helen adasında Helenler egemendir demeye devam edeceksen, haydi bakalım iptal edin bizim kimlik kartlarımızı pasaportlarımızı da görelim.

Halep Nikosia’da ise arşın da Lefkoşa’dadır