Üstümüze boca ediyorlar.

Uzak doğu neden uzak doğudur, merkez neresi ki bir yerleri yuvarlak dünyanın uzak diye adlandırılıyor.

Amerika kıtasını keşf etmişler, kimler.

Kolomb Amerika’ya vardığında orda insanlar yaşıyordu, insanların yaşadığı bir yeri kim keşf etmiş olabilir ki.

Sömürgeciliğin başlangıç tarihi de denebilecek olan 1492 bize dünya tarihindeki en büyük keşiflerden biri olarak dikte ettiriliyor ve biz de gönüllü bir şekilde kabul edip, boyun eğiyoruz.

Evet ne yazık ki boyun eğmektir bu.

Üstümüze boca ediyorlar ve kabulleniyoruz.

Çağdaş eğitim sistemindeki çağdaşlık nedir acaba. Çağ kimlerden sorulur. Çağı çağ yapan nedir ki biz çağ dışı kalma korkusu ile yaşıyor yaşatılıyoruz.

En basit örneklerden biri olarak Eski Mısır’da 360 gün üzerinden takvim kullanılıyorken nasıl olur da dünyanın yuvarlak olduğunu ‘batılılar’ bulmuş olur.

Mayonezli ketçaplı hamburgeri boca eder gibi boca ediyorlar üstümüze kendi değer yargılarını ve sömürgeci emperyal fikilerini ve biz de kabulleniyoruz.

Kendini ‘ batı ’ karşıtı gibi lânse etmeye özen gösteren Tayyip Bey sık sık ‘ tek partili’ dönem diyerek kötülemeye çalışır Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu ve yaşayıp yaşattığı dönemi. O dönem 1923 – 1950 arası ise ki öyledir bir bakar insan dünyanın hangi devletlerinde çok parti vardır diye.

1920 – 1950 arası dönemde Avrupa, imparatorlukların, Hitler’in, Mussolini’nin Franko’nun dünyayı kine nefrete kana ölüme boğduğu yıllardır.

Boca ediyorlar üstümüze, Fransız gibi Alman gibi İngiliz, Amerikan gibi yaşamayı ve bizler de ne yazık ki kabulleniyor boyun eğiyoruz.

Fransız gibi yaşamak, İngiliz gibi yaşamak, Amerikan gibi yaşamak, onların Ortadoğu diye isimlendirdikleri bölgeye ölüm yağdırmalarına dünyanın başına mülteci sorununu çıkarmalarına seyirci kalmak değil mi.

Batı kendi değerleri ile yaşayacak biz kendi değerlerimizle, kaldı ki Almanya kendi öz değerlerini terk etmedi ne de Fransa.

Bir tek Alman ya da Fransız, İspanyol öğretmen yoktur, Finlandiya’nın eğitim sistemini örnek alan.

Hamburger yiyecekseniz keyfiniz bilir lâkin milletin değerleri hamburger değildir