Nejat Konuk Başbakan’dı, gazetecilere bir yemek vermişti bir nedenle. Karşı karşıya oturuyorduk. Demokrasi üzerine sohbet  derinleşmişti. Sen ne düşünüyorsun diye sorduğunda.

Padişahlığı demokrasiye tercih edebileceğimi söyleyince sessizlik oldu salonda.

Hayretle sordu, niye, nasıl olur, bunu nasıl söylersin nasıl olur da padişahlığı tercih edebilirsin.

Vakti zamanında padişah emir verince yumurta iki paraya satılacak diye, haddine mi düşerdi yumurtanın üç paraya satılmak, dedim ve ekledim şimdi adına demokrasi dediğimiz bir sistem var ve seçilenler, insanları yönetmek ve dahi susturmak peşinde ama yumurta sentebaş deli gönül,  almış başını gidiyor dün bir para, bu gün iki para yarın dört para olacak,  keyfi bilir öbür gün de sekiz para diye çarpa çarpa,  vura kıra gidiyor ve yetkileri padişahtan az olmayan fakat etkileri günden güne azalan seçilmişler, hükümetler de yumurtanın arkasından donuk donuk bakarak, pahalılığa kızan insanlara dönüp ne yapabilirim ki, beni / bizi dinlemiyor işte, diye tepkileri yatıştırmaya çalışıyor dedim. Hep birlikte gülüştük.

Gülüştük, çünkü bu olayın yaşandığı günlerde pahalılık yoktu ve yumurta fiyatları da nerdeyse bedeva misaliydi.

Hükümetler niçin var, siyaset niçin var, siyasi partiler ve yığınla kanun, nizam niçin var.

Akaryakıttan tutun da gaz bez un ve un mamülleri ekmek, yumurta hellim zeytin,  zeytin yağı şeker pirinç, mercimek bulgur, bilumum bakliyat ve sebze meyve et almış başını uçarak gidiyor ve düne kadar peşinden koşan halk da yakında koşmaktan da vaz geçip andilya koyup seyredecek uçan fiyatları ve giderek yaklaşan bozgun, dağılma ve kaos günlerini.

Ne ülke içinde yetiştirilen,  üretilenlerin ne de ithal edilen ürünlerin fiyatları üzerinde söz sahibi değilse bakanlık ve hükümet niye o bakanlık vardır ve o / bu / şu hükümet.

Gümrük daireleri ve memurları ile gümrüklere bakacağı var sayılan bakanlıklar niye var.

Şöyle mi olmalı bakanlıklar.

Kuru pakla bakanlığı, kuru fasulye bakanlığı, domates bakanlığı, karpuz kavun bakanlığı, et bakanlığını da birkaç bakanlık olarak yeniden yapılandırmalı mıyız. But bakanlığı, şişlik bakanlığı, pirzola bakanlığı vs vs.

Şaka bir yana da sayın baylar ve bayanlar BAKANLAR, hükümetler devletler daha iyiye gitsin diye vardırlar, halk daha iyi yaşasın diye.

Sizinle halk her gün daha kötü günler yaşıyor ve devlet de çöküyor.

Fiyatlara hükmetmeyecekseniz kime ve niye hükmetmek erkini elinize aldınız.