İlgi alanlarınız ne.
Ya da var mı bir ilgi alanınız.
Sarının en çok da hangi renge yakışıyor olacağı gibi, mektup yazmak gibi, pul biriktirmek gibi ilgi alanlarınız var mı.
Pul mu, o da nedir diye sorarsanız şaşırmam, geçtim zaten puldan, Şehit Tuncer ilkokuluna tayin alan bir öğretmen adayının, Şehit Tuncer kimdir diye bir merak edip öğrenme ve eğer öğrenir de ihtiyaç duyarsa öğrencilerine de öğretme gibi bir ilgi alanı olup olmadığı kimsenin değilse de benim sorunsalımdır.
Sahiden soruyorum, öğretmenlerimizin kaçının ilgi alanı öğretmenliktir.
İlgi alanı öğretmenlik olan bir öğretmenin, ilgi alanı içerisine öğrenciler girer en önce. Öğrencileri ile ilgili öğretmenin, öğrencisinin- öğrencilerinin adını bilmemesi olası mı, öğrencisi- öğrencileri ile ilgili öğretmen, onların her birinin sosyal, ekonomik, kültürel durumları konusunda bilgili olması gerek miyor mu.
2018 yılında evine yılda kaç defa et girdiği ile ilgisi yok mu öğrencilerin gelişiminin.Ve ilgili öğretmen, öğrencsinin- öğrencilerinin beslenme durumunu göz önüne almalı değil midir.
Bir de şu var ki, öğretmenliği ilgi alanı olarak içselleştiren her bir öğretmen çoktan bize anlatmış ve inandırmış olurdu ki, çocuğun başarısı ve gelişimi onun notlarından çok, yüzünün gözlerinin içinin gülmesi ile doğru orantılıdır.
Ve zaten ilgi alanı öğretmenlik olan öğretmenlerin,  öğrencilerinin gözlerinin gülmemesi olası değildir.
O halde.
Burda bırakıp, hayatın bir başka alanına geçelim, kaç mimar ve mühendis, müteahhit ve usta, imar ve bayındırlığı ilgi alanı içinde tutuyor.
Eğer mimar, mühendis, müteahhit ve ustaların, bayındırlık bakanlığı ve belediyelerin ilgi alanlarının içinde, mimari, imar,  bayındırlık ve hayat ile şehir olsaydı, bu Girne, Mağusa, Limassol bu günkü heyula, kabus, ucube haline gelir miydi.
İlgi alanı önemlidir ve şehri, ömrü öyle bir değiştirdiler ki; nice nicelerimiz nerdeyse tamama yakınımız, hiç de ilgi alanı içinde olmayan mesleğin, ücret maaş alanları haline geldik ve nerdeyse kendimiz bile, ilgi alanımız içinde değiliz kendimizin.
Otomobiller ilgi alanım içinde olduğu için son model otomobilim var demeyin sakın ha, otomobiller ilgi alanım içinde olduğu içindir ki KKTC nin en iyi makinisti oldum ve yetinmiyor ilgilenmeye devam ediyorum derseniz o zaman bir ilgi alanınız olduğunu söyleyebilirsiniz.
Ama bir mesleğin erbabı olmak, zenaatkarı olmak da ilgi alanı anlamına gelmez her zaman.
İlgili misiniz insan ve hayatla tabiatla.
O zaman gösterin kendinize ilginizi.
İlgisizliğimizden hayat ve tabiat terk ediyor bizi