Moda ya da sol literatür söylemle provake etmeyeceksin ve provakasyona gelmeyeceksin.

Kışkırmayacak kışkırtmayacaksın.

Miting yapmak her bir kişinin ve örgütlerin toplumsal hatta kişisel hakkı, görevi ve dahi boyun borcudur.

1 Mayıs kutlamaları için solcu kişilerin, örgütlerin kutlama meydanı olarak örneğin UBP  binasının önünü seçmesi bir kışkırtmadır ya da öyle anlaşılmaya müsaittir.

Aynı şekilde 1 Ağustos kutlaması için sağcı örgütlerin örneğin CTP binasının önünü seçmesi de kışkırtma içeriklidir.

20 Temmuz resmi kutlamaları devam ederken, aynı mekânda ‘Ayşe evine dön’ diye pankart açar slogan bağırırsanız, kışkırtmaktan başka bir gayeniz olmaz. Memlekette meydan mı yok.

Kutlamacılar A meydanında iken, protesto edecek olanlar B meydanını seçmelidir.

Kıbrıs Elenleri için Maraş, Türkler tarafından işgal altında tutulmaktadır.

Nasıl ki Kıbrıs Elenlerinin ‘ Maraş bizimdir’ konulu bir miting için Sarayönü Meydanını seçmeye kalkışmaları bir provakasyon olarak görünecektir. Aynı şekilde Kıbrıs Elenlerinin Maraş konulu ve Nikosiya’da yapacakları- yaptıkları mitinge Kıbrıs Türklerinin hangi Saiklerle ve hangi örgütler olarak katılırlarsa katılsınlar, bu katılım en azından kimi Elen örgütlerince provakasyon olarak değerlendirilecektir.

Nitekim de öyle olmuştur ve kışkırtıldığına canı gönülden inanan Elen gruplar anında karşılık vererek provakasyonu tırmandırmışlar ve kışkırtıldığımız için diyerek, haydi hücum  saldırmışlardır.

Siyasiler ve örgütleri, meslek örgütü olmakla birlikte mesleklerinden çok siyasetle iştigal etmeyi ve akşamdan sabaha Kıbrıs sorununu çözmeyi tiryakilik haline getiren kişi ve örgütleri yapacakları her eylemi daha titizlikle ele almalı, değerlendirmelidir.

Çok daha kötü sonuçlara varabilecek şeylerin içine dalmak, niyeti sorgulanır hale getirir, getirebilir.

Bay Galanos’un Mağusa belediye başkanlığına, ya da Maraş belediye başkanlığına ve yüce tapularına saygı duyuyorsanız, oturur bir mesajla destek beyan edersiniz, ya da paralel saate kendi örgüt binanızda aynı amaçlı toplantılar yaparsınız.

Kendi aşırılıkları yüzünden mülklerinden ayrı düşmüş, ideaları, megalo ideaları yüzünden adayı kana bulamış ve buna karşın  halâ özeleştiri yapmak yerine Türklerden nefret etmekten bu gün bile vaz geçmeyenlerin de katılacağı toplantıya siz de katılırsanız…

İşte tam da o anda, Bay Galanos’un ‘ Türkler de aramızda’ demesi bir işaret fişeği olarak algılanabilir.

Nitekim de öyle olmuş ve Türkler de aramızda nidası provakasyonu başlatmış, kışkırtmayı doruğa taşımıştır.

Ucuz atlattık.