El atarak, sarılarak işe.

Neyse işimiz onu yaparak, iyi yaparak, en iyisini yapmaya çalışarak.

Yıllardır tutmadığımız partiyi, benimsemediğimiz hükümetleri ve en çok da Türkiye’yi suçlayarak geldiğimiz yer işte burası.

Tam durduğunuz yer.

Sen, patatesin en iyisini, dönüm başına en çok olarak yetiştirdin de hükümet ya da Türkiye denize mi döktü.

Sen, demir çimento hesaplamalarını en doğru şekilde yaptın da hükümet ya da Türkiye hesaplarını çöpe mi attı.

Sen, öğrencilerine başta sevgi olmak üzere derslerin en alâsını öğrettin de hükümet ya da Türkiye öğrencilerini okulsuz öğretmensiz mi bıraktı. Sen değil miydin merkezi öğretim diye ayağını yere vurarak bastıran ve hükümeti köyleri okulsuz bırakan yanlış karara zorlayan.

Sen, okuluna düzenli giderek derslerine bir öğrenci sorumluluğu ile çalışarak ve klasik lise  öğretiminin bir işe yaramayacağını hissederek bir yandan öğretilenlerin çağdaşlaşması için,  bir yandan da kendi kendine beceri geliştirmek için uğraştın mı.

Sen, daireye iş başına gitmenin defter imzalamaktan ibaret olmadığını ne zaman fark edeceksin.

Sen, gazetecilik, habercilik denen şeyin, masa başında, tıpkı senin gibi memur zihniyetli TAK  çalışanlarından gelen,  ne kokar ne bulaşır haberimsileri gazete sayfasına göre mizanpe etmenin gazetecilik habercilik olmadığını kaç sene sonra anlayacaksın.

Sen, üçe aldığını otuza satmayı, halkı kazıklarken vergini de ödemeyerek kazıklama işlemini katlamayı marifet bilmeye devam ederken mi şikayetçi olduğun bu düzen değişecek.

Sen, devlet işlerinde, dairelerinde çalışanları kılını kıpırdatmadan, kanun tahdında sendikalı olduğu ve zaten devlet güvencesindeki ücretli, maaşlı olanları kendi defterine de yazdığın için kendini sendika ve sendikalı zannetme hastalığından kolaycılığından sıyrılmadan gün geçirmeye devam etmenin berbat olduğunu ne zaman anlayacaksın.

Sizler, hepiniz el vermezseniz, işe koyulmazsanız şikayet ettiğiniz hiç bişey düzelmiyecek ve şikayetiniz de gayrı ciddi kalacak.

Sen her seçimde karşımıza gelip de oy ver kurtarayım diyerek oy alan sen, oyu aldıktan sonra kış uykularına yatma ve kendinden yakın çevrenden başka kimseyi düşünmeden geçirdiğin ve geçirttiğin  4-40 yılın üstüne yatmaya devam ederek mi süreceksin hükmünü.

Sarılın işe ve iyi en iyi yapın.