Pirinç var mı,  pirinç ya da bulgur.

Gazocağı islim ya da yer evinin avlusuna taşlarla kuracağınız en ilkel ocak. Ateş yakıp pilav pişirmek için.

Tüp gaz, lamba suyu ya da odun kömür. Yoksa bunlar pilav pişirme planı yapamazsınız.

Pilav pişirmek için bile basit de olsa bir hazırlığınız bir planlamanız olması gerekir.

Pilav pişirme ihtimalinizi göz önüne alarak hazırlıyorsanız en basit kilerinizi pilavsız kalmazsınız.

Ve lâkin karnınız tok olunca bir sonraki öğünü düşünmemek gibi bir boş vermişliğin boş kalfasıysanız,  sonraki öğünler için aç kalmak ya da ekmek dilenmek kaderiniz olur ki; neme lâzımcılığınız hat safhada ise  bu kaderi de plân diye yutturmaya çalışır ve pilav için etek öpersiniz ya da bayrağı çeker seçimmm diye inler ünlersiniz, bu bayrak hilalli ya da orak çekiçli olmakla sizin boş vermenin boş kalfası olduğunuz gerçeğini değiştirmez.

Değiştirmez amma,  gamsızsınız ya,  oy oy oy diye avuç açarsınız seçmene onlar da borç ya da hibe pilavla, pirzola şeftaliyle jack danielsle  doymaya alıştıkları için ‘ en büyük parti bizim parti’ sloganları ile oyu verir pilavı alır, bahçeyi tarlayı müteahhide satar.

Sorarım kendime.

KKTC meclisi imar planı, genç işsizlik, halkın sağlık sorunları ve asgari ücret gibi konularda bir sonuca varamamışsa ve varmak için de bir niyet göstermiyorsa, benim gibi yazarlar niye yazmaya devam edelim.

Sorunları çözmek için aday olduğunu iddia ederek oy alıp seçilenlerin umurunda değilse halkın ve hayatın tabiatın sorunları, niye yırtınsın duyarlı yazarlar.

Yok hayır yazarlığı bırakma yazısı değildir bu.

Bu planlamanın pilav için bile gerekli olduğunu bir kere daha hatırlatma yazısıdır.

Yanılmıyorsam Turgut Özakman’ın yazdığı , IV Murat  oyununda bir replik vardı.

Veziri, IV Murat’a ‘hünkârım, yardım taleplerini derhal yerine getirdiniz  hiç araştırmadan’ niye diye sorunca,  IV Murat, ‘bu gün yardım alan yarın buyruk almaya hazır olur’’ der.

Yalnız hazır değil amade de olur hatta tiryaki olur.

Sorunlarımızı çözmek için Türkiye, KC, AB ye bel bağlayanlar kulağınıza küpe yapmayacaksınız ama duymuş olun, o bağladığınız bele semer vurur sahipler.

Son ve hayati soru DPÖ, Devlet Planlama Örgütü niye var.