Hadi şimdi bakalım kışın neler giyeceğiz, nelerden ilham alacağızJ

 

EMPİRME KUMAŞLAR

Floral desenlerin yanında, oryantal desenler de sonbahar & kış sezonunda podyumlarda. Yaz günlerinde hazırlanan kreasyonlar ile tasarımcılar, adeta renklerin ahenkli uyumuyla soğuk havaları ısıtmayı ister gibiler.

SÜET AŞKI

Süetin ağırlığı ve muhteşemliği bu kışta gözde. Uzun süet çizmeler mini elbiseler ile buluşuyor. Ayrıca süet pantolon ve ceket takımlar, elbiseler her zaman için klas görüntünüze destekçi olacaktır.

MAXİ BOY PALTOLAR ve BÜYÜK ANORAKLAR

Evet bu sezon uzun boyluysanız mutlaka bir tane yere kadar uzanan bir kaşe palto edinmenizi öneririm. Toprak tonlarında veya pudra, taş rengi, uçuk mavi gibi tonlarla bir palto ile yıldız gibi parlayabilirsiniz. Anorak seçiminde bu sene büyük abartılı boylar trend. Hem konforlu hem de şık görünebilirsiniz. Önemli olan sizi çok fazla iri göstermemesi. Bunu dengelemek için bacaklarınızı daha ince gösteren pantolonlar seçebilirsiniz. Bu kış üşümek yok!

RENK PALETİ

Önümüzdeki sezonun renk paletinde; yeşil, bordo, gül kurusu, pembe, mor, haki, kırmızının tonları, gece mavisi, metalik griler ön planda. Özellikle dünya markalarının defilelerinde sıklıkla rastladığımız renkler bunlar oldu.

VİNİL KUMAŞLAR

Yeni sezonun yeni akımında vinil parlak kumaşların sofistike ve iddialı tavrı yer alıyor. Bazı tasarımcılar üzerine puantiye baskı çalışarak daha da karakterize etmek istemiş. Cesaretimizi toplamamız gereken bir sezon bizi bekliyor J

LEOPAR BASKI VE KÜRK

Leopar baskılar sezonun hitlerinden. Kürkler parlak renkleriyle ve üzerinde motiflerle karşımıza çıkarken biz gerçek kürklere karşı olduğumuzu tabiki buradan hatırlatıyoruz.

 

80’LER OMUZLARDA

80’li yılların modası esintileriyle karşımızda. Abartılı omuzlar ve özellikle tek omuzda dekolteler birçok markanın yeni sezon kreasyonunda yerini alıyor. Aynı zamanda 70’lerin tarzı smokinler de yine podyumlarda göz kamaştırdı.

KADİFE BÜYÜSÜ

Kadifenin o muhteşem renklerle dansı gerçekten göz kamaştırıyor. Özellikle gece mavisi, bordo ve toprak tonları bu sezon da tercih edilecek. Bazen elbise, bazen takım elbise olarak karşımıza çıkan modeller göz alıyor. Ben gece mavisi ve kadifeyi çok sevdim.

PLİSE / PLİSOLEY

Yazın birçoğumuzun çok sevdiği plise etekler kışın da gündemde. Kadifeyle veya uçuş uçuş daha romantik kumaşlarla karşımıza çıkıyor.

HAZIR OL ASKER!

Sonbahar & Kış sezonunda en yoğun göze çarpan renklerden biri Haki ve gerektirdiği tarz tabi ki askeri stil. Çeşitli işlemeler, püsküller ve oryantal desenlerle ceketler karşımıza çıkarken, örgü kazaklar ve kabanlar da dikkat çekiyor. Yeniden yorumlanan, modernize edilen üniforma tarzındaki ceketler göz dolduruyor.

TULUM

Sporu seven kadınlarımızın çok seveceği, tüm hatları sıkıca saran sportif tulumlar bu sezonun stilini belirleyen parçalardan. Ayrıca araba tamirhanesinden çıkmış gibi farklı kumaş ve formlarda tulumlarda yine dikkat çekiyor. Ben kışın tulum fikrini sevdim. Fakat vücut hatlarını belli edenler için kusursuz bir fizik şart J

GALAKSİ PARILTISI

Sezonun iddialı renklerinden biri de füturistik ve galaktik parlaklığıyla gümüş rengi oluyor. Metalik esinti sizi yeryüzüne inmiş bir yıldız yapmaya hazırlanıyor. Işık saçmaya hazır mısınız?

 

ZIT KÖŞELER BULUŞMASI

Yeni fikir olarak karşımıza çıkan yeni akım ise, incecik saten gece elbiselerinin içine basic beyaz t-shirt giymek! Yine altına rugan uzun çizmeler giyerek kadınsılığı yakalayabilirsiniz. Modern görünüşlü ve iddialı olmak isterseniz cesaretiniz size yeter.

BÜSTİYERLER

Deri ve metal aksesuarları büstiyerler / korseler yeni sezonda elbiselerimizin üstüne çıkıyor. Oldukça çekici ve cool görünüyor.

 

GİZLİ KADIN

Yeni trendlerden biri de; kadının hatlarını belli etmeyen, erkeksi tarza sahip, özellikle toprak tonlarında ve ekose desenli takımlar. Hatta bazı modacılar kravat ile bütünleştirmiş. Ekose daha kadınsı modellerde ve elbiselerde de bu sene hakimiyet kurmaya geliyor.

 

Daha bahsedebileceğimiz birçok detay podyumlarda yerini aldı. Kısaca başlıklarımız bunlar. Kış aylarında farklı olmak ve stilinizi şimdiden oluşturmak istiyorsanız önce gardırop detoksu yapmanızı daha sonrada sezon alışverişine çıkmanızı öneririm.

Herkese mutlu, huzurlu pazarlar

Editör: Mehmet Kasimoglu