Tereddütsüz kendini kandırmaktır’ derim, siyasetçiyi / siyasetçileri belirleyen nedir diye sorulursa.

Kastettiğim Tayyip beyin sık sık beni kandırdılar demesi gibi bir kanma, kandırma değildir.

Ya nedir diye sorarsanız yine Tayyip beyin ‘ Almanya bizi kıskanıyor’ derken yaptığı gibi kendi kendini kandırıyor olmasıdır.

‘Federasyon tek çözüm şeklidir’ den tutun da ‘tek başımıza iktidara yürüyoruz’a kadar yığınla kendi kendini kandırma örnekleri üzerine inşa edilmiştir KKTC partilerince siyaset.

Geçitkale hava alanı ABD’nindir kandırmacasını mı sayalım yoksa Geçitköy barajı İsrail’e su satmak için yapılıyor / yapılmıştır kandırmacasına mı.

1963 yılında ölmüş olan Nazım Hikmet ile 1980’li yıllarda Moskova da bir otel odasında sohbet ettiğine dair,  kendini aldatmadan böyle bir hikayeyi, onları etkilesin diye gençlere anlatarak onları da inandıran zatların, böyle kandırmacaya yaslanan peynir gemileri ile siyaset denizinin kıyılarında, plajlarında Okyanusları aşarız biz,  ‘O duvarınız vız gelir bize vız / bizim hareketimizdeki hız’ diye devam eden şiirlerle kendi kendini kandırmanın buzlu sularında debelenen siyaset kandırmacası nereye varabilirdi ki. Varacağı yer burasıydı / bu gündü ve vardı tıkandı.

Şimdi kandırmacaya devam, kendi kendini kandırdıktan sonra başkalarını kandırmak hiç de ağır gelmiyor siyaset eyleyen bireylere .

Kazanılmış, kamu lehine kesin ara emri alınmış avukatı olduğu bir davayı kamu aleyhine geri çekerek,  kaybedilmesinin kapılarını aralayanların çevre ile doğrudan ilişkili belediye  yönetimine talip olmak için kendi kendini kandırmış olmak hem de fena halde kandırmış olmaları  şart değil midir.

Beni / bizi fonlayın, kandırdık kendi kendimizi emrinize amedeyiz demekten başka nedir ki Biden ile selifie çekmekten tutun da, Soros vakfına, Stelyos vakfına el pençe divan durmak.

Bütün bir ilkokul sınıfı çocuklarının katledilmiş olduğu gerçeği ortada dururken, şunun gözlüğü, bunun tel dolabı, öbürünün köstekli saatine ağıt yakmak nasıl ve ne ölçüde bir vicdan kandırmacasıdır.

NATO ülkeleri ile KC  habire ortak tatbikat yaparken Türkiye’ye dönerek, NATO askerisin sen diye gölge boksu yapmak için ideolojinin kendi kendini kandırması şart değil mi.

İdeoloji onu bilen bildiğini sanan, onu savunan ve ona inananlar ile hayat bulur.

Marxist ideoloji devlete karşıdır diyorsanız,  birleşmek, çatısı altına girmek istediğiniz KC nin de bir devlet olduğunu unutma unutturma hakkınız var mı, nasıl bir kendini kandırma bu.

Yoksa karşı çıkılacak tek devletin Türk devleti olduğu konusunda da mı kendinizi kandırmayı başardınız.

İki devletçiler, devlet kendinizi kandırarak geliştirilemez.

Kısa ve öz milliyetçiliğiniz kendinizi kandırmaktan ibaret.

Siyaset kendini kandıranlardan temizlenmelidir ve fakat seçmen tayfası da kendini kandırmakta ustalaştı