Kapitalizm kahrolsun mu.

Elbette kahrolsun.

Hatırlayan kaldı mı o güzel çocuk, o genç ölü Harun Karadeniz’i. Bir kitabının adı da Kapitalsiz Kapitalistler’ di. Bir diğer kitabı da Eğitim Üretim İçindir adını taşıyordu.

Eğitim Üretim içindir demekten vazgeçerdi  diye düşünüyorum,  eğer 12 Mart Faşizmi genç yaşında ölüme göndermeseydi onu.

Harun’un kapitalsiz kapitalistler dediği kimlerdi acaba.

Sağdaki partilere oy veren ücretliler, köylüler zenaatkârlar evet bunlar kapitalsiz kapitalistler de, 46 çocuğa bakıcı anne olarak istihdam edilmiş 16 bakıcı anne,  16 çocuğa bakmakta yetersiz kaldıklarını iddia ederek, basın ve sendikalar tarafından destek görürse ve hükümet etme makamında oturanlar da bu yetersizliği BAKICI ANNELİK NİTELİKLERİ KONUSUNDAKİ YETERSİZLİK olarak görmek varken, personel sayısı yetersizliği olarak görüp de personel desteği sağlamışsa, bu olayda kapitalsiz kapitalist olmayan her hangi bir birey kurum örgüt sendika var mı.

Anne ve annelik makamı, personel değildir hanımlar beyler. Annelik niteliği çok önemli bir niteliktir ve çocuk karşısında gönüllü, severek, içtenlikle yorulmak nedir bilmeden hep vermek demek değil midir.

Annelik doğal bir niteliktir ve eğer insanlık annesiz kalmış çocuklar için ‘ BAKICI ANNE’ kavramını geliştirmişse,  bu göreve talip olacak olanlar doğal anneliğin asgari niteliklerine sahip ve hakim olmak zorundadırlar.

Çocuk yurdunda personel olarak istihdam edilmiş 16 birey 46 çocuğa hızmet verme konusunda personel eksikliğinden söz ediyorsa, vurun ki ölem.

16 yı 4 ile çarparsak 64 eder 3 ile çarparsak 48 eder.

16 personelin her biri ücret ve dahi ek mesai karşılığında 3 ya da 4 çocuğa bakmakta yetersiz kalıyorsa..

Kalmamalı ya da bakıcı annelik gibi bir niteliğin arkasına sığınıp, belediye ya da her hangi bir devlet dairesindeki kitabet memurluğuna memureliğine baş vurup orda istihdam edilmiş, günler nasıl geçerse geçsin maaş gelsin zihniyeti ile davranmamalı.

Kavramları haklarını vererek kullanmadığımız için de bu hallerdeyiz.

İstifa edin bakıcı annelikten, kitabet memureliğine tayin isteyin.

Kimsesiz çocuklar kimsesi kim olacaktır.

Bu sorun Kıbrıs sorunu ya da ek mesailer sorunundan daha ciddi sorundur