Kamu görevlisi.
Adı üstünde kamunun görevlisi, şimdi kamunun ne olduğunu anlatmaya hiç gerek yok.
Ha birisi çıkar da, ben kamu görevlisiyim, kamu görevlisiydim, amirlerim bana emir vermeden ben hiçbir şey yapmadım, yapamam derse…..
Derse,  işte o- onlar kamu görevlisi değil,amir – emir görevlisi olur ki ayıpları, korkaklıkları, kendilerinden kaynaklıdır sadece.
Tembeldirler ve sorumsuz ve de umursuz.
Kalkıp bir de kamuya yüklerler boş vermişliklerini.
Taa ingiliz sömürge dönemine dönsek de görürüz ki, halkın, milletin, toplumun haklarını savunmakta kamu görevlileri asla ve katiyen geride kalmamış hatta önlerde yer almışlardır.
Türedi- türetilen yeni bir kesim var.
Bunlar  konforcuklarına pek düşkün olduklarından dolayı, konforcuklarını garantiye almadan önce sanki de sarayın amirlerine ve emirlerine çok saygılı davranmaktan hatta aşırı saygılı davranmaktan asla ve katiyen imtina etmezlerken, konforlarının daha da
parlatılacağı müjdesini alır almaz, konforlarının artmasını kurgulayan kurgucu başlarının emir mikrofonu olmakta bir hayli cevval davranarak, çıkarması en kolay seslerle küküremeye başlarlar ki küküreme derim sana.

Beyefendi, yıllar içinde işçi hakları için bir tek kelam ettiğini duymadık derseniz kendilerine, yanıtları hazırdır. EMİR KULUYDUK DERLER.
Asgari ücretin ancak da ekmeğe, zeytine yettiği konusunda hiçbir karşı çıkışını görmedik, duymadık derseniz, yanıtları hazırdır ses çıkarsaydım da amirim bana kızsa mıydı.
Ama sayın bay, sizin Kıbrıs sorunun çözümü ile ilgili olarak kurulmuş ve duyulmuş, okunmuş tek bir cümleniz yok derseniz.
Cevapları hazır. Büyüklerimiz varken bize söz ve fikir düşmez.
Çok sayın bay, olası kıbrıs federal çözümü için anayasa öneriniz var mıydı, duymadık bilmiyoruz derseniz. El cevap ben hukuçu değilim ki. Memurum ben amirime ve emrine mecbur bir memurum der.
Doğrudur kendi bakış açısı ile mecburdur konforcuğuna Kamu görevlisi olmayı emir kulu olarak değersizleştirmiş böylelerinin bu gün de EMİR KULU olarak ortalıkta dolanmalarına şaşıracak değilim. Amiri daha emir vermeden, partisinden, iktidardan,  egemenden, konforunu artıracak olandan emir almaya hazırlamış çıkarını bir bireyden başka ne bekleyebilirdik ki.