Eşyalar tabiatlarına uygun davranır.

Faşizm eşyası da kendi tabiatına uygun davranmıştır.

İnsanın tabiatında da faşizme tepki göstermek, karşı çıkmak direnmek vardır. Olmalıdır.

Kostas demiş ki, bu ELAM cılar ‘ en aptal faşistlerdir ‘ ELAM ı aptal faşist diye niteleyen Kostas beye göre faşizm eşyasının aptal olmayını da var diye anlıyorum ve soruyorum, Bay Kostas, akıllı olan ya da en azından aptal olmayan faşist kim ve örgütünün adı ne.

Kıbrıs adasında yaşayan ve Elen değil de Türk olan halka, elen halkı için var olduğunu söylediği hakları Türk halkı için yok sayan Bay Kostas’ın mahcup ve gizli faşizan aklı mı yoksa,  bildiği ve onayladığı faşizm ve faşitler.

İçimde en ufak bir şaşkınlık yok ELAM örgütünün yaptığı ile ilgili olarak hatta Kıbrıs Türk halkını, Kıbrıs Elen halkı ile birlikte, Elen halkını ‘’ Türk işgalinden’ kurtarmak için ‘ ortak vatan, ortak mücadele’ şiarı ile saflarına çağıran AKEL’ in, bu şiara ortak devlet kavramını katmamakla,  kendi pan hellenik zihniyeti içindeki  tutarlı sebatlı tavrını da, Elen milliyetçiliği eşyasının tabiatı olarak değerlendiriyorum.

1967 yılında efsanevi Genel Sekreterleri Ezakias Papayuannu’nun ‘ ille de sosyalist komunist bir Yunanisatan’a değil her hangi bir Yunanistan’a hatta junta yönetimindeki Yunanistana ilhak olmaya hazırız’ diye partisini ifade etmesi ve bu güne kadar bu sözlerinden dolayı ayıplanmamış olması temel stratejinin göstergesidir.

ELAM temel stratejiyi bir kez daha faş eden taktik bir hata yapmıştır hepsi o kadar ve Bay Kostas da işte tam da bu yüzden ‘ ELAM dünyanın en aptal faşist örgütüdür’ demiştir.

Akıllı, kendini akıllı zanneden Bay Kostas, Bay Kiprianu  gibileri ELAM dan ayıran şey, inançlarını taktik olarak gizlemeye çalışmalarıdır.

ELAM taktik maktik bilmemekte ve bodoslama gitmektedir.

Ya ‘ ben Kıbrıslıların ve Kıbrıslı Türklerin temsilcisiyim ‘ diyebilen taktik eleman bize Kıbrıslıların kim olduğunu ne zaman açıklayacaktır.

Kıbrıslılar diye bir halktan ve onun içinde Kıbrıslı Türkler diye bir azınlıktan bahseden zatı muhterem bu cümleyi AB muktesabatının içine sinsice yerleştirirken ne yapmaya çalışmaktadır.

Bütün dünya nüfusları farklı olmakla beraber Kıbrıs adasında iki halkın var olduğunu kabullenmişken ve 1960 da kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti anayasası da Kıbrıs Elen halkı ile Kıbrıs Türk halkının egemenliğinden neşet alırken, AB muktesabatının içine Kıbrıslılar ve Kıbrıslı Türkler sinsiliğini sokmaktaki çaba acaba niçindir.

Ortak mücadele, ortak vatan  diyorsun Bay Kiprianu da ORTAK DEVLET niye demiyorsun diye sormaycam.

Biliyorum sen Elen solcususun. Bay Kostas buna nasyonal sosyalist ya da sosyal faşizm der mi acaba.