Çıplak Kral’ın öyküsünü bilmeyen yoktur.

Günlerden bir gün diye başlar, masalsı tadı ile; her mevsime, her coğrafyaya, her kültüre anlatılır. Kendini beğenmişliğin, küstahlığın çıplaklığını yüzümüze vurur! İnsanı anlatır, bilgeliğini de, “sadece akıllı insanların görebileceği kumaşı” giymeyi, aptal durumuna düşmemek için kabul eden dünyadaki tüm kralların acizliğini anlatır…

Öykülerin kahramana da ihtiyacı olur, Cesaret timsali çocuk, tüm kalabalığın içinden fırlar ve “Kral Çıplak!” diye haykırır, Halkın cesaretlenmesini, ve dürüst olmasını sağlar!

Kıbrıs Türk siyaseti, irili ufaklı çok çıplak krallara kürsü verdi, meydanlarda, köy kahvelerinde! Çırıl çıplak…

Tüm bu çıplak kralların siyasi sorumsuzlukları, biriktiğinde, birilerini “kurban” verdik, veriyoruz trafiğe, Başka diyarlara çok gençleri uğurladık, uğurluyoruz ekmek kavgası için. Baldırı çıplak bu krallar yüzünden bir türlü kurumsallaşamadı, devlet.

Ben hayatımda bir tek krala selam durdum!

Diğerleri gibi, süklüm püklüm değildi bu kral.

Heybetliydi, bilgeydi, çok gün görmüş geçirmişti; Hatta Tanrının bir tek yıldırımı bile isabet edememişti gövdesine. Kraliçesi de vardı, tam karşısında. Sekiz yüz yıl dimdik ayakta, binlerce canlıya kol kanat gererek, karnını doyurarak, dolu dolu tam sekiz yüz yıl.

Ben hayatta bir tek krala selam durdum!

27 Eylül 2015 tarihinde, Cumartesi, saat 09.00’da bir tek Krala…

Kalkanlı-Anıt Zeytinler bölgesindeki alana, arkadaşlarımla “Halk yürüyüşü” düzenlemiş, bu gün yanan bir çok ağacı selamlamıştık.

Kraliçeyi ve Kralı, ve bu topraklara kök salmak isteyen herkesi tanıştırmıştık:

Kraliçeyi yanıma, Kralı arkama almış, demokrasiye inanan, çevreye duyarlı, halk için gönüllü mücadele verecek olan  Sivil Toplum Hareketi GÜKAD’ın manifestosunu okuyordum. Kral ve kraliçe, ve kök salmak isteyen diğerleri sessizce dinliyor sonra da hışırdayan yapraklarıyla, samimiyetimizi selamlıyorlardı!

Özel Çevre Koruma alanında yaşıyorlardı, 2009 yılından beri Natura 2000 projesine dahil olmuşlardı, ODTÜ KKK Mühendis öğrencileri, kral ve kraliçeleri için yangın söndürme ve önleme projesi geliştirmişlerdi!

17 Mayıs Tepebaşı, Kalkanlı yangınında, Kraliçe ağır yaralandı.

Kral, yüzlerce yıllık yaşamını, onlarca “çıplak kral” yüzünden yitirdi.

Siz kirleteceksiniz, biz temizleyeceğiz!

Siz yakacaksınız, biz yeşerteceğiz!

Siz bozacaksınız, biz düzenleyeceğiz!

Ta ki, iyilik kazanan kadar.