İkili, dörtlü beşli dışarıdan destekli nasıl olursa olsun, hükümetten benim beklentilerim küçük şeyler.

Çeşmelerinden, özellikle okul çeşmelerinden içilebilir kalitede su akması.

Patates domates ve bütün lüks olmayan besinlerin asgari ücretliler düşünülerek fiyatlandırılması ( ama biz serbest piyasadayız hükümetler fiyat belirleyemez lafazanlığına kulağım kapalı ve dilim açık, siz serbest piyasadaysanız, spor kulüplerine bütçeden destek vermekten vazgeçiniz ve dahası medyayı, tv kanallarını gazeteleri finanse etmeyiniz)

Okullarda her on ( 10 ) öğrenciye bir tuvalet düşecek şekilde düzenlemeler yapınız. Okullarını öğrenciler ve öğretmenleri temizlesin.

Limit üstü ilaç- kimyasal aramaktan vazgeçilmesini ve kimyasalların tarımda kullanılmasını tamamen yasaklayın, ithaline izin vermeyin

Büyükbaş hayvancılık yapıyoruz adı altında her yıl devlet bütçesini kemiren hayvan ağaları ile siyasal, seçimsel ilişkilerden vazgeçip, küçük baş hayvancılığa, çobanlık müessesine destek teşvik verin, kümes hayvancılığını destekleyin.

Kuraklık tazminatı denen garabeti sonlandırarak gerçekten rençber olanlara ürün çeşitliliği ve verimliliğini de kapsayacak şekilde kılavuzluk edin.

Her gencin üniversite okumasına ve ondan sonra da bizim çocuk işletme mezunu ama manavlık,  hamallık yapıyor duygu sömürüsüne bir son verin.

Meslek sahibi olmayı ve mesleklerin önemini kavrayın ve halkın da bunu anlamasını sağlayın.

Otomobil alımını ve tarlaların bahçelerin arsa haline getirilip satılmasına bir dur deyin.

KKTC’nin hangi bölgesinde isterse olsun 4 kattan daha çok katlı apartman yapacak olanlardan her fazla kat ve daire için itfaiyeye yangın merdiveni fonu adı altında ek ve yüksek vergi talep edin.

Vergi deyince hiç durmayın ve hemen tüketilenden değil kazanılandan vergi almaya başlayın ( bu şu demektir yiyecek içecek satın alanlar değil otomobil ithal edenler, mücevher ithal edenler yıldızlı yaldızlı otel yapanlar,  denize sıfır evlerine havuz görgüsüzlüğü edenler ve daha niceleri )

KKTC de yatırım yapacak, istihdama yönelik yatırım yapacak Türkiyeli veya başka ülkeli yatırımcılara arazi tahsisi ve vergi muafiyeti getrin, örneğin X marka çamaşır makinesi buzdolabını ve benzerlerini burada monte edecek ve fabrikasında % 80 KKTC yurttaşı çalıştıracak şirketleri bulun ve teşviklerinizle ikna edin.

Her köye mutlaka bir ilkokul açın ve köyün çocuklarının ilk öğretimlerini köylerinde yapmalarını sağlayın.

Düşünce hürriyetini düşünceye sadık kalarak sağlayın.

Arabahmet bölgesindeki ilkokul ve spor salonunun sağlıksız olduğunu ve oralarda eğitim ya da spor yapılamayacağını anlayın ve anlatın.

Liste uzayabilir kısa kesiyorum.

Yasama organında olanların yürütmede olmaması gerektiğini nihayet anlayın

NOKTA