Şenlik kapsamında, halk dansları ve modern dans gösterileri yanında farklı etkinlikler de düzenlenecek. FOGEM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 gün sürecek festivalde sahne gösterilerinin Lefkoşa bölümü, 16 ve 17 Haziran’da Garfield Restoran bahçesinde yer alacak.
 11. Uluslararası Yaz Sevinci çocuk festivalinde bu yıl, Türkiye, Ukrayna, Fransa, Rusya, Azerbaycan ve Bulgaristan’dan halk oyunları grupları yer alacak. Bugünden itibaren KKTC’ye gelmeye başlayacak çocuklar Lapta Gençlik Kampında misafir edilecek.

10 YILDA 40’A YAKIN ÜLKEDEN 800 ÇOCUK...
 Bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Yaz Sevinci Festivali’nde geçtiğimiz 10 yılda dünyanın farklı ülkesinden yaklaşık 40 ülke katılırken bu ülkelerden gelen 800 civarı çocuk festivalde yer alarak kendi kültürlerini tanıtma ve Kıbrıs Türk kültürünü tanıma fırsatı yakaladı.

FESTİVALDE İLK GÖSTERİLER 16 HAZİRAN’DA...
 Merkezi Türkiye’de olan Uluslararası Festivaller Birliği üyesi olan Yaz Sevinci Çocuk Şenliği Festivali’nin ilk gösterileri, 16 Haziran Cuma gecesi Lefkoşa’daki Garfiled Restoran bahçesinde yapılacak.
 Kumsal Parkı’ndan saat 19.30’da yola çıkacak kortejin Dereboyu’nda yürüyüşü ile başlayacak festivale, aynı akşam 20.30 civarlarında sahne gösterileri ile devam edilecek.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu