Akan Gürkan Eğitim Vakfı (AGEV) tarafından ‘’Genç Yetenekler’’ Projesi kapsamında, kültür ve sanat alanında yetenekli gençlerin ülkemizi yurt dışında temsil eden yıldızlar olmaları yolunda ilerlemeleri için onlara destek oluyor. 
Proje kapsamında ilk etkinlik, 5 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşecek olan müzik dinletisinde piyano, keman, flüt ve şan dallarında ilgi ve eğitimlerini sürdüren ‘’Genç Yetenekleri’’ dinleyicileriyle buluşturuyor. Klasik müziklerin seslendirileceği konserde 10-17 yaş aralığındaki Ada Baykurt, Ayda Gülensoy, Beren Uncu, Can Sakkaoğlu, Çağan Tolga Afacan, Derin Akay, Eray Eroğluları, Kayra Hacer Güryel, Nehir Dinçer, Pelin Ece Acar, Peri Sualp, Selin Berberoğlu, Sesil Anıl ve Simay Berberoğlu genç müzisyenler sahne alarak, ödüllü piyanist Yuliya Strastsenkava ile ayni sahneyi paylaşacaklar.  

Etkinlik, Kültür Dairesi himayesinde ve Jetgaz’ın sponsorluğunda saat 20:00’de Bellapais Manastırı’nda gerçekleşecek. Biletler 30 TL olup Necat British College, The English School of Kyrenia, Gloria Jeans (Lefkoşa ve Girne şubeleri), Deniz Plaza (Lefkoşa ve Girne şubeleri) ve konser gecesi kapıdan temin edilebilinecektir. Konserden elde edilecek gelir Akan Gürkan Eğitim Vakfı’na bağışlanacak olup Vakıf tarafından maddi zorluk içerisinde olan başarılı gençlere verilmekte olan eğitim burslarına katkı sağlayacaktır. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu