Dünden kaldığımız yerden devam ediyorum Alev AFACAN'ı tanıtmaya, onun kaleminden düşen kimliğinin bugün ikinci kısmı.
Genelde kendime yakın bulduğum için realist resimler yapıyorum ancak zamanın akışı insanın doğasına etki ediyor.
Bence en çok sanatçılara oluyor etkisi. Bir gün realist resimler yaparken bir bakıyorsunuz tam anlamıyla sürrealist bir resmin karşısında oturuyorsunuz. Sanatı kendiniz için veya sadece sanat için yapıyorsanız bu duygusal değişimlerin önemi yok tabi ki.
Ancak profesyonel olarak toplum için sanat yapmaya kara verdiğiniz de resimlerin de şekli içinde yaşadığınız topluma veya taleplere uygun olarak değişime uğruyor.
Ben de yaptığım resimlerle zamanımızın tercihlerine, istek ve taleplerine de cevap vermeye çalışıyorum. Açıkçası hangi tarz olursa olsun resim yapmaktan keyif alıyorum.
Bazen aklımda bir fikirle uyanıyorum. Elimdeki işi erteleyerek hemen aklımdaki fikri uygulamaya başlıyorum.
Bildiğiniz gibi insanların zevkleri birbirinden çok farklı. Bu nedenle bazen hiç yapmak istemediğim bir resmi talep üzerine yapıyorum. Ama sanatçı doğası işte resmin sahibine fikirlerimi söylemekten de geri kalamıyorum
Resim yapmak uzun, yorucu ama bir o kadar da zevkli bir uğraş. Bir resmin başlangıcından sonuna kadar verilen emek gerçekten çok fazla ancak geçen süre ise daha fazla.
Bu yüzden tablo biriktirmek belirli bir süreç istiyor. Ben de serbest çalışmaya kara verdikten sonra iki-üç yılda ancak sergi açmak için gerekli olan sayıya ulaşabildim.
Yeterince resmim olduğunu düşündükten sonra 7 -8 kere solo sergi açtım. Türkiye’de İstanbul ve Yalova’da kişisel sergilerim oldu.
Adamıza döndükten sonra ise Atatürk Kültür Merkezinde kişisel resim sergimi açtım. Bu süreçte Lions Kulüpleri ve Doğa Koruma Derneklerinin açtıkları sergilere bağış kapsamında resimlerimle katılım sağladım.
En son Girne Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinlik Festivalinde resim sergisinde resimlerimi sergileme fırsatı buldum.
Kasım ayı içerisinde Girne Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleşecek olan kişisel resim sergimde resimlerimi sergileme fırsatı bulacağımı sanatsal faaliyetlere ilgi duyan halkımıza duyurmak isterim.
Sergiler tüm halkın görüşüne açık doğal olarak. Bu nedenle bazen çok güzel yorumlar alırken bazen de olumsuz yorumlarla karşılaşabiliyor insan.
Her türlü eleştirinin alınabildiği resim sergileri sanatsal gelişimime çok katkı sağlıyor. Bu yüzden bulduğum her fırsatı değerlendirerek resim sergileri açmaya ve bu anlamda düzenlenen tüm faaliyetlere resimlerimle veya şahsen katılmaya istekliyim.
Bugünlük bu kadar yarın kaldığımız yerden devam, bir günlük sabır.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu