Bu günlük bu kadar demiş ve yazıyı böyle sonlandırmıştım, şimdi kaldığımız yerden yani Alev AFACAN’ın  yazdıkları ile devam ediyorum
Her seferinde basamağın bir üstüne çıkmak ve eserlerimin beğenilip olumlu yönde eleştiri alması beni oldukça memnun ediyor. Sergilerime katılan insanların olumlu geri dönüşleri gururumu okşadığı gibi aynı zamanda resim yapma isteğimi de artırıyor.
Sanatsal faaliyetler her zaman pahalı bir uğraş olmuştur.
Kullanılan boyalar, tuvaller ve malzemeler toplumun geneli tarafından ulaşılması güç olarak görülmüştür. Bu nedenle insanlar genel olarak sanat faaliyetlerinde bulunmaktan uzak durmuşlardır.
Bugün de durum aynı.
Zaten yeterince zor olan hayatta kalma savaşında insanlar bu tip harcamaları gereksiz olarak görerek uzak durmaya çalışıyorlar. Hâlbuki sanatsal bir faaliyetle uğraşmak insanı dünyadan tamamen koparacak ve kendisini çok daha zinde hissetmesini sağlayacaktır.
Bu sebeplerle ürettiğim eserlere ilgi yoğun olmasına rağmen toplumun yalnızca bir kısmı tarafından ilgi gösterilmesi beni üzüyor.
Bu nedenle ben de Kıbrıs halkının tamamına hitap edebilecek tarzda uygun fiyatlı ürünler de üretmeye çalışıyorum. Hedefim daha fazla insanın kötü alışkanlıklar yerine kendini sanatsal faaliyetler içinde kaybetmesi.
Fiyatlar toplumun büyük bir kısmı tarafından ulaşılabilir seviyelerde olunca ilgi de beklemediğiniz düzeyde artıyor doğal olarak. Bu kapsamda çok kısa sürede birçok ülkelerden alıcılara ulaştım ve sipariş aldığım birçok tablo da var.
Türkiye’de yaşamak bilgi, kaynak ve malzemeye ulaşma konusunda çok yararlı oldu. Bilgi alabileceğiniz insanlar, ulaşabileceğiniz kaynaklar, malzemeler oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğu için yaptığım resimlere katkısı da aynı oranda olumlu oldu.
Resim bir okyanus gibi ucu bucağı yok. Tek bir dal gibi görünse de aslında binlerce çeşidi var.
Dolayısıyla Türkiye’de yaşayan yoğun nüfus, sizin sanat eğilimlerinizin de belirleyicisi oluyor.
Resim alanında uluslararası başarı elde etmiş insanlarla iletişim kurmak, yeterince sanatsal kaynağa ulaşmak sizin istediğiniz alanda yol almanıza ve aldığınız yolun kısa sürede geçilmesinde yardımcı oluyor.
Sanat için sanat mı yoksa toplum için sanat mı? Sorulması gereken soru bence bu.
Daha önce de belirttiğim gibi benim hedefim tüm adaya sanat hevesinin aşılanmasına katkıda bulunmak.
Adamızı sanatsal faaliyetlere katılım anlamında Türkiye ile karşılaştıracak olursak bizim çok daha ilerde olduğumuz bir gerçek.
Ülkemizin sanatsal faaliyetlere katılımı ve düzenlenen faaliyetlerin sayısı gördüğüm kadarıyla gayet iyi.
Her gün ayrı ayrı birkaç yerde sanatsal bir faaliyet gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda halkımızın sanatsal faaliyetlere katılımı gelişmiş ülkelerle aynı seviyede.
Sergiler ve sanatsal faaliyetler ulusal ve yerel basının da desteğiyle sürekli gündemde.
Takip ettiğim çok değerli sanatçılarımız var.
Yaptıkları sergilere ve gösterilere zamanım el verdiği ölçüde katılıyorum.     
Sanatçının sanatçıyı desteklemesi kadar güzel ne olabilir ki değil mi?
Yarın son bölüm.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu