Sanatçının sanatçıyı desteklemesinden güzel olan ne var ki demiş ve son bölümün son satırları yani, sizleri Alev AFACANIN yazdığı son demleri olan kısmı ile baş başa bırakıyorum.
Bu dört günlük bilgi yazısını isterseniz kesip saklayabilirsiniz
Bu yazının yarınlarda sizlere ne getireceği hiç belli olmaz.
Alev Afacan ile devam edelim…
Açıkçası siyaset ilgi alanlarımdan biri olmadı hiç. Ancak adamızda açmış olduğum tüm sergilere cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, belediye başkanlarımız gibi siyasetçilerin de katılımı oldu.
Siyaset kurumumuzun sanatsal faaliyetlere katılımı ve sanatçılara yaklaşımı benim görebildiğim kadarıyla çok olumlu.
Ancak burada şunu da belirtmek isterim ki sanatsal faaliyetlerin yaygınlaşması ve özellikle genç nüfusun boş zamanlarının sanat ile iç içe geçmesi için siyasetçilerimize büyük görev düşüyor.
Sanatın topluma yayılmasında, ulusal ve yerel yönetimlerimizin katkıda bulunmaları şart.
Her ne kadar resim çalışmalarımı olumsuz etkilese de mutfakta vakit geçirmek, yemek yapmak, spor yapmak ve sosyalleşmek benim hobilerim arasında. Ancak en çok vakti mutfakta geçiriyorum.
Çünkü yemek yaparken geçirdiğim zamanda dünya dertleri beni hiç ilgilendirmiyor. Sevdiğim insanlara iyi bir yemek sunmak ve onların gönüllerini kazanmak zaten yeterince iyi bir ödül. O kadar ki eğer ressam olmasaydım aşçı olurdum herhalde.
Son yıllarda geleneksel Türk Sanatı Ebru ilgi alanıma girdi. Kendimi bu alanda da geliştirmek için çok değerli bir hocadan Ebru dersi aldım.
Kıbrıs halkına Ebruyu sevdirmek ve boş vakitlerini resim sanatı ile doldurmalarını sağlamayı amaç edindim.
Daha önce de belirttiğim gibi halkımızın zaten var olan sanatsal ilgisini artırmak için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum ve bu yolda devam edeceğim. Ancak ilk hedefim özellikle çocuklar.
Çocuklarımızı çağımızın hastalığı olarak gördüğüm sosyal medya, telefon ve ekran bağımlılığından olabildiğince uzaklaştırarak resim, müzik, heykel gibi sanatın herhangi bir alanına yönelmelerini sağlamak benim öncelikli hedefim.
Yol tabi ki çok uzun ancak başlamak başarmanın ilk adımıdır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ve adamızın değerli halkına sanatla dolu uzun yıllar dilerim.
Ben de sana sanat dolu bir yaşam dilerim Alev kardeşim.
Sanattaki yolun hep başarılarla geçsin.
ANLAYANA !!!
Hazırlayan: Ertaç Hazer

Editör: Mehmet Kasimoglu