Adamızdan yola çıkıp Türkiyede eğitim ve sonrasında da resim sanatı ile yoluna devam eden bir sanatçı kardeşim, arkadaşım, dostum, yoldaşım var sanat sayfamda Alev AFACAN.
Onu daha yakından tanımanız için kısa bir telefon görüşmesi ve sonuç hemen yazıyorum Ertaç bey oluyor.
Okuyacağınız yazı da onun kaleminden sizlere ulaşıyor.
Ben fazla uzatmayı sevmem ve işte Alev AFACAN ve onun kelimelerinden düşen kendisi                      
Lefkoşa Yeni cami bölgesinde doğdum ve Ortaköy bölgesinde büyüdüm. Sırasıyla Atatürk İlkokulu, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu ve Lefkoşa Türk Lisesinde okudum.
Annemin de resim öğretmeni olması benim gelecek planlarımı etkiledi ve o yıllarda adamızda resim bolümü açılmamış olduğu için üniversite eğitimime devam etmek maksadıyla İstanbul'a gittim.
Marmara Üniversitesi'nin açtığı özel yetenek sınavını kazanarak dört senelik eğitimimi tamamlayıp Resim bölümünden mezun oldum.
Ana sanat dalım ise Grafik. Orada eşimle tanışıp evlendim ve İstanbul'a yerleştim. 1996 doğumlu Betigül adında bir kızım ve 2006 doğumlu Çağan Tolga adında bir oğlum var.
Uzun yıllar Özel Kolejlerde, Devlet Okullarında ve Halk Eğitim Merkezlerinde Resim Öğretmenliği yaptım.
Akademik bilgilerime ilaveten gittiğim, görev yaptığım kurumlarda mesleki tecrübeler kazanıp alanımda ilerlemeye devam ettim.
Sanatsal bir dalda görev yapıyorsanız durma şansınız yok. Benim bilgim bana yeter diyemiyorsunuz.
Çünkü dünyada yaşayan insanlar devamlı yeni bir şeyler üretiyorlar. Bu yüzden ben de devamlı kendimi geliştirmek için seminerlere, workshoplara ve eğitimlere katıldım.
Ancak hayat bazen öylesine akıyor ki insanın en sevdiği şeyler sıralaması aniden değişiyor. Benim de öyle oldu ve öğretmenlik macerama 2006 yılında oğlumun doğumuyla ara vermek zorunda kaldım.
Büyük şehirlerde çocuğunuzu emanet edecek güvenilir birini bulmak çok zor. En azından ben böyle düşünüp oğlum anaokulu çağına gelene kadar evde oturup ona baktım.
Tabii evde otururken planlarımda değişiklik yaptım ve serbest çalışma kararı aldım.
Bu dönemde resim ile ilgili yazılmış kitapları ve eserleri takip ettim.
Yüzden fazla tablo yapmışımdır hiç saymadım.
Talep üzerine veya kendi zevkime ve tarzıma uygun tablolar yapıyorum.
Yarın kaldığımız yerden devam edeceğim sadece yarın değil tabii onun kaleminden düşenleri sizinle paylaşacağım dört günüm var ve sizler de sabırla onu takip edeceksiniz.
ANLAYANA !!!

Editör: Mehmet Kasimoglu