Kıbrıs’ın ve bölgenin tek sanat-tasarım-iletişim odaklı Üniversitesi Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin (ARUCAD) 25-26 Kasım’da iki günlük Renk Atölyesi düzenliyor.

ARUCAD, Plastik Sanatlar dersi kapsamında iki günlük bir Renk Atölyesi düzenliyor. Sanat eğitiminin önemli bir parçası olan renk teorisine odaklanan bu atölye çalışması, öğrencilere Bauhaus'un önemli eğitmenlerinden Johannes Itten'in renk teorilerini kullanarak rengin temel prensiplerini öğretmeyi amaçlıyor. 
İki günlük atölye, 25 - 26 Kasım 2019 tarihlerinde saat 10.00 - 17.00 arasında ARUCAD Atölyeler Binasının üçüncü katında bulunan Tasarım Stüdyosu'nda gerçekleşecek. Geçtiğimiz Mart ayında ilki yapılan atölye çalışması, ilgilenen sanat ve tasarım öğrencilerine açık olacak.
Başvuru için [email protected]

Gören Bulut Kimdir?
40 yılı aşkın bir zaman sanat eğitimi veren Gören Bulut, 1945 yılında Mürefte’de doğdu. 1967 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nü, 1982 yılında Londra Saint Martin’s School of Art’ta Grafik ihtisasını, 1983 yılında  Londra Chelsea School of Art’ta Master of Art programını tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sanatta Yeterliğini aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde  çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. 2005 yılında emekli olan Bulut, aynı yıl Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde göreve başladı. Sırasıyla İletişim Fakültesi Dekanlığı, Sanat ve Tasarım Fakültesi Kurucu Dekanlığı, Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
1991 yılında Polonya Krakow Baskı Triennial’ine, Varşova Sanat Akademisi ve Müzelerine, 1998’de Macaristan Joseph Atilla Üniversitesi’ne, 2005 yılında Macaristan Budapeşte Sanat Akademisi ve Romanya Temeşvar Güzel Sanatlar Akademisi’ne inceleme ve araştırma gezileri yaptı. Yurt içinde ve dışında pek çok kişisel ve karma sergi açan sanatçı, halen çalışmalarını İzmir’deki atölyesinde sürdürmektedir.

ARUCAD Hakkında          
2018-2019 Akademik Yılında eğitime başlayan YÖDAK onaylı ARUCAD, Sanat Fakültesi, Tasarım Fakültesi ve İletişim Fakültesi’yle sanat, tasarım ve iletişim odaklı bir eğitim veriyor. Plastik Sanatlar, Fotoğraf ve Video, Görsel İletişim Tasarımı, Dijital Medya, Mimarlık, İç Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım olmak üzere 7  bölümü bulunan ARUCAD, yetenekli ve yaratıcı öğrencilere değişik oranlarda burs olanağı sunuyor. Üretime dayalı sanat eğitimi vermeyi hedefleyen ARUCAD’da halihazırda 3 atölye (Baskı Atölyesi, Cam Atölyesi, Seramik Atölyesi), 6 stüdyo (Animasyon Stüdyosu, Fotoğraf Stüdyosu, Resim Stüdyosu, Dijital Prodüksiyon Stüdyosu, Tasarım Stüdyosu, Temel Sanat ve Desen Stüdyosu) ve 3 laboratuvar (Mac Laboratuvarı, PC Laboratuvarı, FabLab) bulunmaktadır. ARUCAD, Kıbrıs Adasının uluslararası ölçekte tek Cam Atölyesi, tasarımcılara fikirlerini disiplinlerarası üretim olanaklarıyla hayata geçirme fırsatı sunan Innovation Hub ve Adanın ilk FabLab’iyle dikkat çekmektedir. Kurumun Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Sinan Arkın, Rektörü ise Prof. Dr. Mehmet Turan Aksoy’dur. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu