Adı Bayrak Radyosu’yla özdeşleşen merhum gazeteci İzzet-Rıza Yalın’ın 1963 sonrasından 1983’e kadar yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı radyo ve televizyon programlarının içerikleri yanında köşe yazılarını içeren “Beraber Güldük, Beraber Ağladık” adlı kitap yayımlandı.
İzzet-Rıza Yalın’ın oğlu Fevzi Yalın tarafından yayına hazırlanan kitap, 8 Kasım Çarşamba akşamı saat 18.00’de Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde tanıtılacak. İzzet-Rıza Yalın’ın anılacağı gecede, kitap da imzalanacak.
Kitapta, “Yalın Ailesi” imzasıyla yayımlanan sunu ve teşekkür yazısında, İzzet-Rıza Yalın’ın yazılarının ve radyo televizyon programlarının tozlu arşivlerden çıkarıp okunmasının, yaşananlar unutulmasın, acı tekerrürler yaşanmasın diye istendiği vurgulanıyor.
Harid Fedai’nin “Beraber Güldük, Beraber Ağladık” şiirinden esinlenen Yalın’ın Türkiye’yle bütünlüğü kanıtlamak için yazı dizisi oluşturarak Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin 20 Temmuzlarda birleşen kaderini kaleme aldığı belirtilen önsözde, “Babamızın bu düşüncesini benimseyerek biz de bu kitabı ‘Beraber Güldük, Beraber Ağladık’ diye adlandırdık” ifadeleri yer alıyor.
Yazı, İzzet-Rıza Yalın’ın radyo ve televizyon programlarındaki kapanış sözü “Şen ve esen kalınız” ifadesiyle tamamlanıyor.
500 sayfalık kitapta yakın geçmişte hayatını kaybeden araştırmacı yazar Harid Fedai’nin önsözü yer alıyor.
İzzet-Rıza Yalın’ın yapımcısı ve sunucusu olduğu 1964 ile 1981 arasında yayımlanmış programların ses kayıtlarının bazılarının içeriğinin notlar, konuşmacılar ve bahsedilenler şeklinde verildiği kitap, belgesel niteliğiyle de dikkat çekiyor ve Kıbrıs tarihine ışık tutuyor.
Kitapta birçok tarihi fotoğraf ve belge de yer alıyor.

İZZET-RIZA YALIN KİMDİR?
16 Ocak 1938’de Peristerona’da (Akaça) doğan İzzet-Rıza Yalın, Kıbrıs Türk Lisesi’nde öğrenciyken Hürsöz gazetesinde 1954-58 yıllarında yazı işleri sorumlusu olarak gazeteciliğe başladı. 1958’den 1972’ye kadar Bozkurt gazetesinde çalışan Yalın, hemen hemen dönemin tüm gazetelerinde muhabirlik yaptı.
Yalın, 1955’te Kıbrıs Radyo Yayın Korporasyonu’nda radyoculuğa başladı; 21 Aralık 1963’te TMT’de Mücahitle iaşe masası sorumluluğuna getirildi ve Bayrak Radyosu’nun kuruluşunda da görev aldı.
Yapımcı ve sunucu olarak birçok programa imza atan İzzet-Rıza Yalın, 1 Ocak 1985’te BRTK haber amirliğine atanmış ancak dönemin yönetimi tarafından görev ve yetkileri elinden alınarak erken emekliliğe sevk edilmişti. Buna karşı Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı ve 6 yıl süren dava sonunda davayı kazanarak görevine iade edilen Yalın, ölene kadar da Cumhuriyet gazetesinin Kıbrıs temsilciliğini sürdürdü. 
Akşam gazetesinin Kıbrıs temsilciliğini de yapan Yalın, 1980’de Cumhuriyet’te yayımlanan “Beraber Güldük, Beraber Ağladık” yazı dizisiyle ödül aldı. Daha birçok ödülü bulunan sürekli basın kartı sahibi Yalın, 28 Ekim 1994’te hayatını kaybetmişti.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu